Vegetarische bloemkoolburgers met pompoen en kikkererwten
Zelf vegetarische burgers maken is niet moeilijk en zoveel lekkerder dan uit een pakje!
Met dit recept maak je 10 kleine burgers, die je ook heel gemakkelijk kunt invriezen. Super handig voor een drukke doordeweekse avond ;)
Wat heb je nodig?Â
- 375g pompoen, zaden en draden verwijderd
- 250g bloemkool
- 1tl olijfolie
- 50g kikkererwten
- 25g havermout
- 20g gedroogde abrikozenÂ
- 1tl gemalen koriander
- Snufje cayennepeper
- Peper en zout
- Handje zonnebloempitten
- Handje pompoenpitten
- Handje sesamzaad
Voor de saus:
- 1 el mayonaise
- 1 el plantaardige yoghurt
- 1 tl kerriepoeder
Zo maak je deze vegetarische burgers:
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de pompoen in blokjes en verdeel de bloemkool in roosjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel ze met de olijfolie en naar smaak wat peper en zout.
Schuif de bakplaat bovenin de oven en rooster de groentes tot ze gaar zijn en hier en daar donkere randjes krijgen, ongeveer 25 minuten.
Laat de groentes iets afkoelen en prak ze samen met de kikkererwten en de havermout in een ruime kom en tot een grove puree.
Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze samen met de koriander en de cayennepeper toe aan de pompoen-bloemkoolpuree.
Meng alles goed en breng de puree eventueel extra op smaak met peper en zout. Zet dit dan voor minimaal 60 minuten in de koelkast om hem wat op te laten stijven.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Strooi wat pompoen- en zonnebloempitten en sesamzaadjes op een plat bord.
Vorm burgers van de pompoen-bloemkoolpuree en bedek ze aan alle kanten met wat zaden en pitten.
Leg de burgers op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze iets boven het midden van de oven aan beide zijden ongeveer 10 minuten, tot de zaden en pitten wat geroosterd zijn en de burgers stevig en warm zijn.
Maak ondertussen de saus door de mayonaise, de yoghurt en de specerijen door elkaar te roeren. Breng de saus op smaak met zout.
Serveer de burgers met het sausje en wat lekkere salade.
Smakelijk!