Vegan Scones
Een makkelijk bakrecept om lekker van te snoepen bij een kopje thee. Dit typisch Engelse broodje smaakt heerlijk met wat fruidspread of een dot plantaardige yoghurt en verse aardbeien.
De scones maak je eenvoudig met de meelmix van The Other Foods. Deze glutenvrije mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.
Voor ongeveer 10 scones.
Wat heb je nodig?
- 225 g glutenvrije meelmix van Treat
- 5 g bakpoeder
- 3 g zuiveringszout
- 10 g kokosbloesemsuiker of palmsuiker
- 2 g zout
- 50 g kokosolie (op kamertemperatuur)
- ongeveer 200 ml haverdrink (of een andere plantaardige melk)
- 1 tl appelazijn
Bereiding
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 220°C.
Meng in een ruime kom de meelmix met het bakpoeder, het zuiveringszout, de kokosbloesemsuiker en het zout.
Snijd de kokosolie in kleine stukjes en voeg deze toe aan het meelmengsel. Wrijf met de vingertoppen de kokosolie door het meel zodat een kruimelig mengsel ontstaat.Â
Voeg aan dit mengsel 100 ml havermelk en de appelazijn toe en meng dit met een spatel. Voeg daarna beetje bij beetje de rest van de havermelk toe en meng tot er een samenhangend deeg ontstaat.
Kneed het deeg niet te lang dit komt de structuur van de scones te goede.
Als je een samenhangend deeg hebt, leg het dan op een licht met meelmix bestoven werkblad en druk het uit tot een dikte van ongeveer 2 cm. Steek met een deegsteker of een drinkglas rondjes uit het deeg en leg deze op de bakplaat.
Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de scones 12 tot 15 minuten, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
Laat ze op een rooster afkoelen en serveer ze met bijvoorbeeld een lekkere fruitspread of met dikke plantaardige yoghurt en verse aardbeien.
Smakelijk!