Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Onze biologische palmsuiker bevat nog alle mooie voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Wil je geraffineerde suikers graag vervangen voor een natuurlijkere soort? Dan biedt palmsuiker de uitkomst. Geraffineerde suiker (ook wel witte suiker) wordt door het bewerken helemaal ontdaan van voedingsstoffen en mineralen waardoor er alleen lege calorieën overblijven. Onze biologische palmsuiker bevat nog voedingsstoffen zoals vitamines en mineralen.
Palmsuiker is afkomstig van de arengpalm (Arenga pinnata) ook wel de suikerpalm genoemd. Andere namen waaronder palmsuiker bekend staan zijn onder andere Gomuti pal, Aren, Irok en Kaong. Palmsuiker kan ook gewonnen worden uit ander soort palmbomen maar veruit de mooiste en lekkerste palmsuiker komt van de originele suikerpalm, de arengpalm. Van nature komt de arengpalm voor in verschillende tropische delen van Azië zoals in Indonesië, Maleisië en de Filipijnen. Hier wordt palmsuiker veel gebruikt in de Thaise en Javaanse keuken.
De bomen kunnen wel tot 20 meter hoog worden en de stam van de boom blijft bedekt met de oude bladvoeten. Uit het sap van de palm wordt de mooie palmsuiker gewonnen, een boom kan wel 20 á 30 liter sap per dag produceren. Nadat het sap verzameld is wordt het ingedampt waardoor er palmsuiker ontstaat. Door het indampent van het palmsap blijven de voedingsswaarden zoals vitamines en minderalen behouden. Dit heerlijke palmsuiker heeft een zachte karamelachtige smaak.
Onze biologische palmsuiker is vetvrij (<0,02g / 100g) en zoutarm (0,35g / 100g).
Regelmatig wordt gedacht dat palmsuiker en kokosbloesemsuiker hetzelfde zijn. Echter zitten er wel verschillen in deze twee suikers. Zo komt palmsuiker van de arengpalm (en soms ook van de dadelpalm) en kokosbloesemsuiker is afkomstig van de kokospalm. Bij de kokospalm wordt kokosbloesemsuiker gewonnen uit de nectar van de kokosbloesem. Daarnaast verschillen ze ook iets in smaak.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze palmsuiker wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Houd je van iets zoets in je koffie of thee dan is een klein lepeltje palmsuiker een lekkere toevoeging.
Het is ook lekker om palmsuiker in je recepten en baksels te gebruiken zoals taarten, cakejes en toetjes.
Je kan ook, naar behoeven, palmsuiker toevoegen aan je smoothies, (plantaardige) yoghurt of kwark, ijs en andere (na) gerechten.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
100% biologische palmsuiker (Arenga Pinnata).
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 1620 kJ / 387 kcal |
Vetten | <0,2 g |
- waarvan verzadigd | <0,02 g |
Koolhydraten | 93,4 g |
- waarvan suikers | 93,1 g |
Vezels | 1,1 g |
Eiwitten | 1,2 g |
Zout | 0,35 g |
400 gram (14 oz).
Indonesië.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.