(Koolhydraatarme) Muesli met Quinoa en Honing
Wil jij je gezondheid verbeteren en de hoeveelheid koolhydraten op een dag verminderen door eenvoudige veranderingen? Dan moet je deze muesli echt eens proberen. Deze muesli is niet koolhydraatarm, maar wel een lekker muesli die zo koolhydraatarm mogelijk is ontwikkeld. Wanneer je de muesli uit de winkel met een hele hoop geraffineerde suiker inruilt voor dit recept ben je al een stapje dichter bij je doel zonder veel moeite of smaak te verliezen! Deze muesli bevat 45,4 gram koolhydraten per 100 gram.
(voor 1 bakplaat muesli)
Wat heb je nodig?
- 50 g kokosolie
- 100 g quinoavlokken
- 100 g boekweitvlokken
- 100 g glutenvrije havervlokken
- 50 g kokosmeel
- 2 g zout
- 35 g zonnebloempitten
- 35 g pompoenpitten
- 35 g lijnzaad (zelf fijn maken in vijzel of keukenmachine)
- 75 g honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de kokosolie op laag vuur.
Meng ondertussen in een ruime kom de verschillende vlokken, het quinoa- of kokosmeel, het zout en de zaden en pitten.
Roer de honing door de gesmolten kokosolie en schep dit vervolgens door het vlokkenmengsel. Schep alles goed zodat alles goed gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de muesli in een gelijkmatige laag over de bakplaat.
Schuif de bakplaat iets onder het midden in de voorverwarmde oven en bak de muesli 15 minuten, tot hij knapperig en goudbruin is. Schep de muesli elke 5 minuten even om, zodat hij nergens aanbrand en overal gelijk kleurt.
Voeg eventueel stukjes gedroogd fruit of cacaonibs toe.
Smakelijk!