Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Biologisch kokosmeel uit onze eigen lijn afkomstig van de mooiste rijpe kokosnoten met fijne licht zoete kokosnoot smaak. Glutenvrij voor de lekkerste baksels. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Kokosmeel wordt ook wel kokosbloem en kokosvezel genoemd. Het is de perfecte vervanger voor diverse meelsoorten zoals tarwemeel. Kokosmeel heeft namelijk een mooie fijne structuur, is veelzijdig te gebruiken en tevens is glutenvrij wat het perfect maakt voor je baksels en gerechten. Daardoor mag dit biologische supermeel niet ontbreken in onze eigen lijn. Je kan de structuur van kokosmeel vergelijken met dat van tarwemeel maar in het kokosmeel zitten géén gluten. Mocht je een gluten intolerantie hebben dan kan je kokosmeel dus gerust gebruiken in je gerechten en lekker van genieten.
Kokosmeel is niet hetzelfde als kokosrasp, hoewel ze beide wel voortkomen van het witte vruchtvlees van de kokosnoot. Ons kokosmeel is afkomstig van de mooiste rijpe kokosnoten. Hierdoor krijg je de lekkerste en een fijne licht zoete kokosnoot smaak. Nadat de rijpe kokosnoten geplukt zijn wordt het kokoswater eruit gehaald, het witte vruchtvlees gewassen, vervolgens gedroogd en wordt er kokosolie geperst uit het witte vruchtvlees. Hierdoor houd je mooi gedroogd kokosvruchtvlees over. Het kokosvruchtvlees wordt vervolgens gemalen tot een kwalitatief hoogwaardig biologisch kokosmeel. 100% puur en biologisch, zonder toevoegingen, zodat je er zorgeloos van kan genieten.
Kokosmeel is een écht vezelrijk product (37,9g / 100g) vandaar dat kokosmeel ook wel kokosvezel genoemd wordt. Tevens bevat kokosmeel ook veel eiwitten (20,9g / 100g) waardoor het een eiwitrijk product is. Eiwitten zijn dé bouwstenen voor je lichaam, zonder voldoende eiwitten kan je lichaam minder goed functioneren. De eiwitten dragen onder andere bij aan de instandhouding van je spiermassa, aan de groei van je spiermassa en eiwitten dragen tevens bij aan de instandhouding van sterke botten. Daarnaast is kokosmeel zoutloos (0,00g / 100g) waardoor je kokosmeel goed kan gebruiken in een zoutarme keuken.
Met zijn mooie fijne structuur is kokosmeel vergelijkbaar met tarwemeel en minstens zo breed inzetbaar. De mild zoete kokosnootsmaak voegt bovendien net dat beetje extra diepte toe aan je gerechten en baksels, en zelfs drankjes en smoothies worden nóg lekkerder en gezonder wanneer je er kokosmeel aan toevoegt.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze kokosmeel wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Kokosmeel is een zeer veelzijdig product en wordt veel gebruikt in de Oosterse keukens. Door de lekkere smaak, het fijne karakter en doordat dit meel glutenvrij is wordt het ook vaker en vaker gebruik in recepten en baksels.
Je kan kokosmeel ter vervanging van diverse meelsoorten gebruiken. Als richtlijn wordt vaak zo'n 15 - 20% aangehouden. Ter voorbeeld: stel je hebt een recept waarbij je 200 gram meel nodig hebt. Dan zou je daarvan ongeveer 15 á 20% van kunnen vervangen voor kokosmeel. Als we in dit voorbeeld 20% aanhouden betekent dit dat je 160 gram meel gebruikt en 40 gram kokosmeel. Doordat kokosmeel wat droger is krijg je met het toevoegen van enkele eieren de mooiste binding.
Het kokosmeel is een fijn meel waarmee je heerlijke pizzabodems, pannenkoeken, brood, taart, koekjes en nog veel meer mee kunt maken. Het meel geeft een stevige structuur aan je baksels.
Je kan ook een klein beetje kokosmeel toevoegen aan je ontbijt om zo met voldoende vezels de dag te starten. Voeg bijvoorbeeld is een lepeltje kokosmeel toe aan je ontbijtgranen zoals muesli, vruchten muesli of havermout(pap).
Je kan kokosmeel ook goed als bindmiddel gebruiken in bijvoorbeeld je sauzen, soepen, jus en stoofschotels.
Houd jij van een verse smoothie of vezeldrank? Voeg dan eens een klein lepeltje kokosmeel toe aan je drankjes. Ook lekker is het om een klein beetje kokosmeel toe te voegen aan je shakes, water, thee en koffie.
Op de vraag ‘Wat kan ik maken met kokosmeel?’ kunnen we in feite duizend-en-een antwoorden geven, want kokosbloem is enorm divers en erg lekker. Je kunt dan ook nagenoeg alle meelsoorten door kokosmeel vervangen, zonder dat je inlevert op smaak, textuur of structuur. Natuurlijk wordt kokosmeel oorspronkelijk veelvuldig gebruikt in de Oosterse keuken, maar wist je al dat het ook erg goed te gebruiken is als bindmiddel in soepen, sauzen, stoofschotels, smoothies en shakes. En wanneer jij de dag graag start met voldoende vezels en eiwitten om op te teren, ook dan is kokosbloem jouw ideale metgezel. Voeg gewoon een klein schepje kokosmeel toe aan je ontbijtgranen, bakje koffie of kopje thee en je zit voor de rest van de dag gebakken.
Jazeker is kokosbloem gezond! Dit komt onder andere doordat het een vezelrijk, eiwitrijk en koolhydraatarm product is. De hoeveelheid vezels per 100 gram kokosmeel is namelijk maar liefst zo’n kleine 40 gram en geeft meteen een verklaring waarom kokosbloem in de volksmond vaak kokosvezel wordt genoemd. Wat betreft de hoeveelheid eiwitten per 100 gram kokosbloem is dat een kleine 21 gram. Dit is niet gering en maakt van kokosmeel een eiwitrijk alternatief voor traditionele meelsoorten. Eiwitten zijn dan ook enorm belangrijk voor je lichaam, want het zijn de bouwstenen die je lichaam nodig heeft om goed te kunnen functioneren.
Van kokosmeel is bekend dat het een koolhydraatarme meelsoort is, zeker wanneer je het vergelijkt met bijvoorbeeld tarwemeel of een van de andere traditionele meelsoorten. Hoeveel koolhydraten in kokosmeel zitten is overigens niet het belangrijkste aspect, want de lage glycemische index van kokosbloem zegt eigenlijk veel meer over hoe gezond deze meelsoort is. Voeding met een lage glycemische index verteert namelijk langzamer, waardoor de invloed op je bloedsuikerspiegel een stuk minder is dan voedingsmiddelen met een hoge glycemische index. Kortom, het vervangen van tarwemeel door kokosmeel kan je helpen bij het behoud van een stabiele bloedsuikerspiegel.
Als bijkomend voordeel is kokosmeel glutenvrij en zoutloos, waardoor het een geschikt alternatief is voor iedereen met een glutenvrij of zoutarm dieet. En natuurlijk heeft je lichaam dagelijks een bepaalde hoeveelheid zout nodig, echter kan een beetje minderen nooit kwaad. Veel Nederlanders overschrijden immers op dagelijkse basis de aanbevolen hoeveelheid zout, welke slechts 6 gram betreft.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
100% biologisch kokosnootmeel.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Het kokosmeel van Puur Mieke voor de volle 100% uit biologisch kokosnootmeel, waardoor het volledig vrij is van conserveermiddelen, vulstoffen of kunstmatige smaakstoffen. Het antwoord op de vraag ‘Waar koop ik kokosmeel dat geen onnodige toevoegingen bevat?’ is dus: Bij Puur Mieke natuurlijk!
Energie | 1495 kJ / 361 kcal |
Vetten | 15,4 g |
- waarvan verzadigd | 14,5 g |
Koolhydraten | 16,8 g |
- waarvan suikers | 14,2 g |
Vezels | 37,9 g |
Eiwitten | 20,9 g |
Zout | 0 g |
400 gram (14 oz).
Sri Lanka.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.