Breekbrood met Amandelspijs
Zin in een echt paasbrood, maar dan wel glutenvrij en zonder geraffineerde suiker? Probeer dan eens dit eenvoudige recept met de Rustiek Broodmix van The Other Foods. Superleuk om te maken en verrassend lekker van smaak door de toevoeging van mandarijn en stukjes abrikoos. Dit brood is paleo en een echte eyecatcher op je Paastafel.
Dit heb je nodig:
Voor het brood:
- Rustiek Broodmix van The Other Foods
- 8 M eieren
- 50 g geraspte appel
- 3 el gesmolten kokosolie
- 150 g gedroogde abrikozen
Voor het amandelspijs:
- 70 g (blanke) amandelen
- 70 g kokosbloesemsuiker of palmsuiker
- 1 M ei
- rasp van 2 mandarijnen
Bereiding:
Meng de broodmix met 2 eiwitten (hou het eigeel apart, dit heb je later nog nodig), 6 hele eieren en de geraspte appel. Voeg de gesmolten kokosolie toe en meng het tot een gladde massa.
Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes en voeg deze toe aan het brooddeeg. Laat het geheel 45 minuten rusten en begin ondertussen aan de spijs.
Voor het spijs: hak en mix met de keukenmachine de amandelen, de kokosbloesemsuiker, het ei en de rasp van 2 mandarijnen tot een stevig geheel. Verdeel de spijs in 16 even grote stukjes en rol hiervan balletjes.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verdeel, na de rusttijd, het brooddeeg ook in 16 even porties en rol ze tot kleine balletjes. (Als je telkens je handen nat maakt, zal het beslag niet op je handen plakken.)
Druk met je duim een gat in elk deegballetje, stop er een spijsballetje in en vouw het deeg weer dicht.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg nu 1 balletje in het midden, leg er 5 balletjes omheen en dan nog eens 10 balletjes.
Druk ze tegen elkaar aan, zodat de balletjes als een “bloem” aan elkaar vastzitten.
Bestrijk het brood met de overgebleven eigeel en bak het brood in het midden van de oven in 45 min. gaar.
Laat het brood op een rooster afkoelen.
Veel bakplezier en smakelijk!
Dit recept is gemaakt in samenwerking met The Other Foods