Bananenbrood van Bakbananenmeel
Dit smeuïge bananenbrood is goed gevuld met stukjes gedroogde abrikoos en knapperige pompoenpitten.
Heb je nog 3 rijpe bananen liggen? Bestel dan vandaag nog ons Bakbananenmeel en bak dit weekend nog deze heerlijke gezonde cake :)
(voor een cakevorm van 25 x 10 cm)
Wat heb je nodig?
- 100 g bakbananenmeel
- 50 g havermeel
- 5 g baking soda
- 1 g zout
- 2 g kaneel
- 2 g gemberpoeder
- 50 g gedroogde abrikozen
- 20 g pompoenpitten
- 350 g rijpe bananen (ongeveer 3 bananen, gewogen zonder schil) en eventueel wat extra ter versiering
- 35 g lijnzaad
- 100 g plantaardige room, bijvoorbeeld Haverroom
- 1 el citroensap
- ½ el geraspte citroenschil
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175°C. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
Meng in een ruime kom het bakbananenmeel met het havermeel, de baksoda, het zout, de kaneel en de gember. Snijd de abrikozen in kleine stukjes en roer ze samen met de pompoenpitten door het meel.
Voeg het lijnzaad (zelf even breken in een vijzel of keukenmachine), de plantaardige room, het citroensap en de citroenrasp toe en meng alles goed.
Prak in een ruime kom de bananen met een vork (leg een stukje apart voor de decoratie) en voeg ook deze toe aan het mengsel.
Roer het door tot alles goed gemengd is en schep het dan in de cakevorm. Leg wat plakjes banaan bovenop de cake voor een mooi effect.
Bak het bananenbrood in het midden van de oven in ongeveer 45 minuten goudbruin en gaar.
Laat het 10 minuten afkoelen in de vorm, haal het dan met behulp van het bakpapier uit de vorm en laat het op een rooster verder afkoelen.