Kruidnoten van bakbananenmeel
Kruidnoten die ook nog eens goed zijn voor je darmen door het bakbananenmeel. Zo wordt de Sinterklaasperiode wel heel erg leuk :)
Recept voor ongeveer 50 pepernoten
Wat heb je nodig:
- 100g Bakbananenmeel
- 50g Kokosolie
- 40g Kokosbloesemsuiker / Palmsuiker
- 4tl Kokosmelk
- 2 eetl Speculaaskruiden
- Snuf Keltisch zeezout
Bereiding:
Verwarm de heteluchtoven voor op 175 graden en smelt de kokosolie in een pannetje.
Meng alle droge ingrediënten door elkaar in een kom. Voeg dan de gesmolten kokosolie en de kokosmelk toe. Roer dit met een lepel tot je een dikke massa krijgt. Pak nu telkens een klein beetje in je handpalm en kneed het met je vingers en boetseer er een kruidnootvorm van.
Doordat er geen gluten inzitten, plakt het minder en kun je het deeg niet rollen tot balletjes.
Leg de bolletjes op het bakpapier op de bakplaat en bak ze in ongeveer 15 min gaar. Als je ze uit de oven haalt voelen ze nog zacht, maar als ze afgekoeld zijn, worden ze lekker knapperig.
Veel plezier met maken en proef ook eens van het deeg en kijk of het al naar je zin is, je kunt er natuurlijk altijd naar smaak meer kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden of kokosmelk toevoegen.
Fijne Sinterklaas!