Glutenvrije Quiche met tomaatjes en vegan roomkaas
Een quiche om nog een beetje zon in huis te halen, met heerlijke geroosterde tomaatjes, vegan roomkaas en tijm.
Deze glutenvrije quiche bak je eenvoudig met de Meelmix van The Other Foods. Deze mix bestaat uit kokosmeel, tapioca zetmeel, lijnzaad meel, konjak meel en pysllium husk.
(voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
Voor de vegan roomkaas:
- 15 g havervlokken
- 35 g zonnebloempitten
- 4 g zout
- 3 g edelgistvlokken
- 2 el olijfolie
- sap van ½ citroen
Voor het glutenvrije quichedeeg:
- 200 g meelmix (The Other Foods)
- 5 g glutenvrij bakpoeder
- 5 g zout
- 80 g kokosolie (koud)
- ± 100 ml koud water
- 1 courgette
- 500 g kleine tomaatjes
- 1 – 2 tijm (vers of gedroogd)
- peper en zout
Bereiding:
Roomkaas
Week voor de ‘roomkaas’ de havermout en zonnebloempitten minimaal 2 uur in het water. Doe de geweekte havermout en zonnebloempitten, 4g zout, de edelgistvlokken en het citroensap in de mengkom van staafmixer of blender en pureer tot gladde massa.
Roer de olijfolie door de vegan roomkaas en breng hem eventueel verder op smaak met zout en/of citroensap.
Quiche
Meng in een ruime kom de meelmix, het bakpoeder en het zout. Snijd de kokosolie in blokjes en wrijf deze met de vingertoppen door de meelmix. Voeg het water toe en kneed alles snel tot een deeg.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een quichevorm van 31 x 21 cm of 26 cm ø in met olijfolie.
Rol het deeg uit tot een rechthoekige of ronde lap waarmee de bodem en de rand van de quichevorm van worden bekleed. Leg het deeg in de vorm, druk het een beetje aan, leg er een vel bakpapier in en doe er een steunvulling (droge bonen of rijst) in. Bak de deegbodem 15 minuten in het midden van de oven.
Laat de bodem iets afkoelen.
Snijd de courgette in blokjes van ongeveer ½ cm dik. Halveer de tomaatjes.
Verdeel de vegan ‘roomkaas’ over de quichebodem. Verdeel de courgetteplakjes over de vegan ‘roomkaas’ en leg er daarna de halve tomaatjes op. Bestrooi de tomaatjes met de tijm en naar smaak met peper en zout. Bak de quiche nog 20 tot 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Smakelijk!