Gezonde bowl met avocado, wortel, kelpnoedels en paddenstoelen
De noedels in dit recept zijn gemaakt van een zeewier, namelijk de zeegroente Kelp. Kelp zit vol vitamine en mineralen en deze noedels zijn zeer laag in koolhydraten en calorieën.
In dit recept hebben we er een heerlijke bowl mee gemaakt. Hier wil je toch gelijk je vork inzetten :)
(voor 3 tot 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 1 aubergine
- 150 g shiitake
- 150 g oesterzwammen
- 2 el coconut aminos
- 1 el ahornsiroop
- 1 el citroensap
- 1 tl gemalen knoflook
- 1 cm verse gember
- 4 el olijfolie
- 340 g kelpnoedels
- 1 avocado
- 2 lente-uitjes
- ½ milde rode peper (of naar smaak)
- 400 g wortel
- 3 tl sesamzaad
- 4 el sesamolie
- peper en zout
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aubergine in stukken van 2 x 2 cm. Maak de paddenstoelen schoon en scheur ze eventueel in stukken ongeveer even groot als de auberginestukken. Schil en rasp de verse gember.
Meng de coconut aminos, de ahornsiroop, het citroensap, de gemalen knoflook, de verse gember en de olijfolie.
Schep de aubergine en paddenstoelen om met het coconut-aminos-mengsel totdat alles goed gemengd is.
Zet de ovenschaal iets onder het midden in de oven en rooster de aubergine en de paddenstoelen 20 tot 30 minuten, tot alles gaar is en het vocht grotendeels verdampt is.
Spoel ondertussen de kelpnoedels af met koud water en verdeel ze over drie of vier borden of schaaltjes.
Schil de avocado en snijd hem in blokjes van ongeveer ½ x ½ cm. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en het pepertje naar wens in dunne halve ringetjes. Meng de avocadoblokjes met de lente-uitjes en het pepertje. Verdeel dit ook over de borden of schaaltjes.
Schil eventueel de wortel en rasp hem met een fijne rasp. Schep de geraspte wortel om met de sesamzaadjes en de sesamolie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel ook de wortel over de borden of schaaltjes.
Verdeel tenslotte de geroosterde aubergine en paddenstoelen over de borden of schaaltjes.
Bestrooi eventueel naar smaak met peper en zout en sprenkel er naar smaak nog wat sesamolie over.
Smakelijk!