Cobbler met bramen en rabarber
Eind maart is het begin van het rabarberseizoen. Deze veelzijdige groente is gemakkelijk zelf te kweken in je moestuin en je kunt er veel lekkere gerechten mee maken, zowel hartig als zoet. Probeer eens een rabarbermoes, combineer het in een salade met geitenkaas of maak deze eenvoudige cobbler. Rabarber is friszuur van smaak en zit vol vezels en vitamine K.
(recept is voor 4 tot 6 personen)
Wat heb je nodig?
- 300 g rabarber
- 500 g bramen
- 2 el diksap
- 2 el water
- 125 g havermeel
- 20 g havermout
- 1 tl bakzout
- ½ tl zout
- 2 tl citroenrasp
- 25 g kokosolie
- 50 g honing
- 120 g havermelk
- 1 tl citroensap
Bereiding:
Verwarm de oven voor op op 200°C.
Maak de rabarber schoon en snijd hem in stukjes van ongeveer 3 cm. Doe de rabarber samen met de bramen in een ovenschaal, voeg het diksap en het water toe en schep alles om. Schuif de ovenschaal iets onder het midden in de oven en laat het fruit in 20 tot 30 minuten zacht worden.
Smelt de kokosolie in een steelpan en voeg de honing, de havermelk en het citroensap toe.
Meng het havermeel met de havermout, het bakzout, het zout en de citroenrasp. Maak een kuiltje in het midden. Giet het kokosolie-mengsel in het kuiltje bij het meel en meng alles goed.
Verdeel het cobbler-deeg over de rabarber en bramen uit de oven en zet de ovenschaal nog 15 tot 20 minuten terug in de oven, tot het cobblerdeeg goudbruin en gaar is.
Serveer de cobbler zo of met plantaardige yoghurt of room.
Smakelijk!