Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Je dag extra goed beginnen? Ontbijt dan met een kommetje biologische havermout uit onze eigen lijn. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Je dag extra goed beginnen? Ontbijt dan met een kommetje havermout. Haver wordt al duizenden jaren geteeld en is afkomstig van de graanplant (Avena sativa). Het is een van de meest gegeten voeding als ontbijt. Met een kommetje havermout kan je jouw dag namelijk snel en gemakkelijk starten.
Je kan ook heerlijk variëren met havermout, voeg bijvoorbeeld noten, zaden of fruit toe voor de allerlekkerste ontbijtjes. Onze havermout is gemaakt van biologische haver, met zorg geteeld, gepeld, gesneden, gestoomd en vervolgens gewalst. Zo krijg je de mooiste en lekkerste havermout. Uiteraard helemaal vrij van additieven zodat jij er direct van kan genieten.
Havermout is van nature glutenvrij. Bij sommige haverproducten kan het echter alsnog voorkomen dat de haver besmet is met gluten door andere granen. Onze havermout is vezelrijk (12g / 100g) waardoor het goed is voor de darmwerking. Daarnaast is de havermout suikerarm (1g / 100g) en doordat het zoutarm is (0,05g / 100g) kan je perfect toevoegen aan je zoutarme dieet.
Onze lekkere havermout is ook te verkrijgen in een groot verpakkingen:
Zowel havermout en havervlokken zijn afkomstig van de haverkorrel. Er zijn geen echte grote verschillen tussen havermout en havervlokken. Het kleine verschil zit voornamelijk in de vorm, de textuur en de kooktijd. Havermout lijkt veel op havervlokken maar wordt nog een keer extra bewerkt met stoom en wordt nog ietsjes platter gemaakt. De voedingswaarde voor havermout en havervlokken zijn hetzelfde.
Bekijk hier alle soorten biologische havermout.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze havermout wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Je kan een kommetje havermout als ontbijt pakken voor een goede start van de dag. Voeg een handje noten, fruit of zaden toe om je ontbijt nog voedzamer te maken. Havermout met verse appel en ceylon kaneel is bijvoorbeeld altijd lekker.
Van havermout kan je ook lekkere havermoutpap maken. Combineer een paar schepjes havermout met water of een plantaardige drank, laat het een paar minuten rustig koken vervolgens even laten afkoelen en daarna genieten maar!
Koel, droog en afgesloten bewaren.
100% biologische havermout.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 1493 kJ / 355 kcal |
Vetten | 6,5 g |
- waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 66,5 g |
- waarvan suikers | 1 g |
Vezels | 12 g |
Eiwitten | 13,5 g |
Zout | 0,05 g |
400 gram (14 oz).
EU.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.