Bloemkool-venkelsalade met citroen-dilledressing
Met dit recept maak je super snel een salade boordevol verse groente. Je hebt alleen een dunschiller, mesje of mandoline nodig en binnen 10 minuten staat deze gezonde schaal op tafel.
De salade wordt extra lekker door de toevoeging van ongezwavelde abrikozen en pompoenpitten. Naast een heerlijke nootachtige smaak zijn onze biologische pompoenpitten ook een bron van omega 6, eiwitten, magnesium en fosfor.
(bijgerecht voor 3 tot 4 personen)
Wat heb je nodig:
- 350 g venkel
- 300 g bloemkoolroosjes
- 50 g gedroogde abrikozen
- 25 g verse dille
- 10 g verse munt
- 2 – 3 tl citroensap
- 1½ tl honing
- 20 g pompoenpitten
- 3 el olijfolie
- zout
Schaaf de venkel en de bloemkool met behulp van een mandoline of dunschiller in heel dunne plakjes of snijd ze in zo dun mogelijke plakjes. Snijd de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
Snijd de dille en de munt fijn. Meng dan de venkel, de bloemkool en de abrikoosstukjes met de dille en de munt.
Meng voor de dressing 2 theelepels citroensap met de honing en de olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en eventueel extra citroensap.
Schep de salade om met de dressing en laat de smaken even intrekken. Bestrooi de salade voor het serveren met de pompoenpitten.
Smakelijk!