Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Het biologische amandelmeel van onze eigen lijn heeft een zachte en zoete smaak waarmee je de lekkerste baksels zoals taart, koekjes en cakejes kan maken. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Ons biologische amandelmeel is gemaakt van geblancheerde amandelen. De bruine amandelen worden eerst van het bruine vliesje ontdaan door ze te weken. Na het weken blijven er witte amandelen over. Vervolgens worden de witte amandelen gemalen totdat er een pure amandelmeel overblijft. Het amandelmeel heeft een zachte en zoete smaak waarmee je de lekkerste baksels zoals taart, koekjes en cakejes kan maken. Wist je dat je met amandelmeel ook heerlijke amandelspijs kan maken?
Amandelmeel zorgt voor een stevige en volle structuur van je baksels. Het is daarbij wel belangrijk om rekening te houden met de baktemperaturen. Het amandelmeel komt het best tot zijn recht als je het niet hoger verhit dan 180 °C.
Onze amandelmeel is puur natuur. Het meel is onder andere vezelrijk (9,9g / 100g), zoutarm (0,05g / 100g) en suikerarm (4,6g / 100g).
Tevens is ons amandelmeel eiwitrijk (22g / 100g). Het hoge gehalte eiwitten dat amandelen hebben maakt amandelproducten erg geliefd onder de sporters. Eiwitten dragen namelijk bij aan de instandhouding en groei van de spieren. Maar eiwitten dragen ook bij aan de instandhouding van sterke botten.
Naast de eiwitten is amandelmeel ook rijk aan vitamine E (25,8 mg). Vitamine E levert een bijdrage aan de bescherming van je cellen tegen oxidatieve schade. De vitamine E in het amandelmeel bevat o.a. Alfatocoferol. Deze vorm van vitamine E wordt het beste opgenomen door het lichaam en is daarom de belangrijkste vorm van vitamine E voor het lichaam.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze amandelmeel wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Je kan amandelmeel gebruiken voor je baksels. Maak er de lekkerste taart, koekjes, cakejes of andere lekkernijen van.
Of probeer eens een van onze lekkere recepten met amandelmeel zoals:
Koel, droog en afgesloten bewaren.
100% biologische witte amandelmeel.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 2535 kJ / 606 kcal |
Vetten | 52,5 g |
- waarvan verzadigd | 4 g |
Koolhydraten | 8,8 g |
- waarvan suikers | 4,6 g |
Vezels | 9,9 g |
Eiwitten |
22 g |
Zout | 0,05 g |
400 gram (14 oz).
Spanje.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.