Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Gedroogd Spaans Sea Moss Zeewier (Mastocarpus stellatus). Een superfood én bindmiddel met 15 van de 18 essentiële mineralen. Voor gebruik in bijvoorbeeld sauzen, hartige taart of salades, maar ook voor het maken van Sea Moss Gel. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Sea moss heeft een sponsachtige structuur met vertakte bladeren en een smalle, gekrulde of gedraaide vorm. Het is een klein rood zeewier dat groen wordt bij verhitting. Met een knapperige structuur is het vergelijkbaar met Iers mos en wordt het ook wel "vals Iers mos" genoemd. Dit bijzonder zeewier wordt met de hand geoogst aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese Wateren).
Wist je dat Sea moss fantastische eigenschappen heeft? Het bevat namelijk 15 van de 18 essentiële mineralen die ons lichaam nodig heeft.
Daarnaast zit dit zeewier boordevol mineralen en antioxidanten. Het is rijk aan eiwitten, jodium, ijzer, natrium, fosfor, magnesium, calcium, koper, zwavel, vitamine A en carrageen. Het heeft ontgiftende eigenschappen, stimuleert de stofwisseling, verlicht een zere keel en hoest, helpt bij spijsverteringsklachten, reguleert de bloedsuikerspiegel, vermindert ontstekingen, herstelt het libido, lost vastzittend slijm op en helpt tegen insectenbeten en huiduitslag.
De smaak is zout en zwavelachtig, met een hartig aroma van schaaldieren.
Het wier is vrij hard zonder bereiding.
Hoewel we Sea Moss vaak kennen vanwege het gebruik in pudding, heeft het een breed scala aan toepassingen, waarvan de belangrijkste eigenschap het binden van vloeistoffen is. Het fungeert als verdikkingsmiddel en stabilisator in sauzen, jams, gelei en desserts.
Week de gewenste hoeveelheid in voldoende water gedurende 5 minuten. Na het weken weegt de massa tot 6 keer zo veel. Kook het geheel gedurende 20 minuten.
Aanbevolen dosering: tot 5 g gedroogd per dag.
Daarnaast wordt het rauw gebruikt in bijvoorbeeld salades en meegekookt in pasteien, quiches en stoofschotels. Sea moss kan worden verwerkt in cakes of (hartige) taarten als vervanging van eieren of ander bindmiddel. Wanneer je het frituurt, is het niet alleen lekker, maar ook een prachtige decoratie voor je gerecht. Zelfs supergezonde snoepjes kunnen worden gemaakt met dit kostelijke wier.
Vanwege het hoge gehalte aan mineralen en antioxidanten wordt Sea Moss verwerkt tot een gel die gebruikt kan worden om thee te zetten of toe te voegen aan smoothies, shakes en soepen. Daarnaast wordt het ook toegepast in huidverzorging, bijvoorbeeld als masker voor je gezicht en/of haar, of als scrub om dode huidcellen te verwijderen. Het heeft verstevigende, hydraterende en verzachtende eigenschappen, en versterkt haar, huid en nagels. Bovendien werkt het als een anti-verouderingsmiddel. De gel kan enkele weken in de koelkast worden bewaard.
Recept: Sea Moss Gel
Ingrediënten:
Bereiding:
Bij dagelijks gebruik is de aanbevolen maximale hoeveelheid ongeveer 5 gram gedroogd zeewier per dag.
Bewaren op kamertemperatuur op een donkere en droge plaats. Eenmaal geopend, bewaar in een luchtdichte verpakking en consumeer vóór de ‘tenminste houdbaar tot’ datum die op de verpakking staat.
100% Spaans gedroogd zeewier Sea moss* (Mastocarpus stellatus)
*Van biologische oorsprong
Het zeewier kan sporen van week-, schaaldieren en vis bevatten en kan kleine natuurlijke materialen uit zee bevatten. De witte kleur die kan verschijnen op het zeewier is afkomstig van het zout in het zeewier en zorgt voor een natuurlijke conservering.
Energie |
184 kJ/ 756 kcal |
Vet |
<0,5 g |
- waarvan verzadigd |
<0,1 g |
Koolhydraten |
3 g |
- waarvan suikers |
0 g |
Vezels |
52 g |
Eiwitten |
16 g |
Zout |
6,5 g |
25g
EU-agricultuur. Sea moss wordt met de hand geoogst in zijn natuurlijke omgeving aan de kust van Galicië (Golf van Biskaje en Portugese Wateren).
Your Well the Seaweed Company, Marconiweg 55, 3225 LV Hellevoetsluis