Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Wijnsteen, ook bekend als Cream of Tartar, is een natuurlijk zout uit de wijnproductie. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Wijnsteen is van nature aanwezig in druiven. Het slaat neer op de wanden van de wijnvaten tijdens de opslag, vooral tijdens de wintermaanden. Wijnsteen wordt zonder toevoeging van giftige of schadelijke chemische toevoegingen gezuiverd. Het resultaat is het witte poeder dat altijd al gebruikt wordt om taarten te maken. Vele bedrijven geven tegenwoordig de voorkeur aan het gebruik van natuurlijke producten zoals natuurlijk wijnsteen, waardoor oude tradities worden gekoesterd. Wijnsteen was zeer bekend in de oude dagen, al sinds wijn van druiven gemaakt wordt. Aangezien het verkregen kon worden van de wanden en bodem van de wijnvazen. In de VIIIe eeuw, kreeg het de naam tartraat, een Arabisch woord voor
wijnbezinksel.
Functie in voeding:
In afgesloten originele verpakking. Koel en droog bewaren in een geventileerde ruimte.
Kaliumtartraat (wijnsteen)
Let op: Wijnsteen is Cream of Tartar; dus beslist geen wijnsteenzuur!
Energie | 1034 kJ / 238 kcal |
Eiwitten | 0 g |
Koolhydraten | 79,5 g |
Vet | 0 g |
Vezels | 0 g |
Kalium (K) | Â 20,5 g |
80 gram (2,82 oz).
Spanje.
NATUURLIJK NATUURLIJK, Sint Hubertus 115, 6713 JR Ede, Nederland.