Rauwe honing: Puur genieten van natuurlijke zoetheid
Rauwe honing, ook wel ruwe honing genoemd, is veel meer dan een natuurlijke zoete lekkernij. Doordat rauwe honing met zorg en respect wordt geoogst, rechtstreeks uit de bijenkorf en zonder enige vorm van verhitting, filtratie of pasteurisatie, onderscheidt dit type honing zich van alle andere honingsoorten. Rauwe honing behoud daardoor niet alleen zijn heerlijke pure smaak en aroma, ook blijven alle natuurlijke enzymen, antioxidanten, micronutriënten en gezonde eigenschappen van dit wonderlijke natuurproduct behouden.
Rauwe honing kopen bij Puur Mieke
Wanneer je honing enkel en alleen gebruikt als smaakvolle vervanger voor suiker of andere zoetstoffen, dan maakt het in principe niet zoveel uit wat voor soort honing je neemt. Wil je echter optimaal profiteren van al het goeds wat dit prachtige natuurproduct je te bieden heeft, dan kun je beter 100% pure, onbewerkte en dus rauwe honing bestellen. Want hoewel honing bij veel mensen hoofdzakelijk bekend staat als natuurlijke zoetstof, is dit slechts één van de vele toepassingen waarvoor je honing kunt gebruiken. Wanneer je de vele heilzame eigenschappen van rauwe honing leert kennen, lijkt het belang van die heerlijke zoete smaak plots in het niet te vallen en wil je gegarandeerd niets anders meer dan rauwe onbewerkte honing.
Bij Puur Mieke hebben we met zorg een prachtige selectie rauwe honingproducten samengesteld, zodat ook jij de vele gezondheidsvoordelen van 100% pure, koudgeslingerde honing kunt leren kennen. Bij het selecteren van onze rauwe honing zijn we met veel oog voor detail te werk gegaan. Zo ervaar je als consument niet alleen de hoogste kwaliteit en puurheid van de rauwe honing, maar is er ook veel aandacht voor het duurzame en respectvolle proces van oogsten.
Respectvol oogsten van rauwe biologische honing
Het oogsten van rauwe honing gebeurt te allen tijde met zorg en respect voor de bijenkolonie. Zo maakt de imker gebruik van een speciale techniek om de honingraten uit de bijenkast te halen, zonder dat dit de bijen schaadt of verstoort. Door deze verantwoorde aanpak zorgen we ervoor dat de bijenpopulatie behouden blijft en het ecosysteem in stand wordt gehouden. Het waarborgen van een gezonde bijenkolonie die goed gedijt draagt niet alleen bij aan de kwaliteit van de rauwe honing, maar evengoed aan het behoud van de natuurlijke balans in het ecosysteem.
Vervolgens wordt de honingraat in een honingslinger geplaatst en op hoge snelheid rondgedraaid, zonder het te verwarmen. Door de centrifugale kracht die vrijkomt wordt de honing uit de cellen van de raat geslingerd en vervolgens opgevangen. De enige bewerking die de rauwe honing voor het bottelen nog ondergaat, is een eenvoudig filterproces om eventuele onzuiverheden zoals restjes bijenwas of dode bijen te verwijderen. Op deze manier blijft de honing in zijn oorspronkelijke en ongerepte staat, inclusief alle enzymen, pollen, antioxidanten en voedingsstoffen die de bijen in de honing hebben achtergelaten. Elke pot rauwe biologische honing biedt zo een authentiek en voedzaam product.