Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Vitamine C poeder voor de huid, bloedvaten, botten, kraakbeen, tandvlees, tanden en het zenuwstelsel. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
minder zuur + extra magnesium
Meer informatie over Vitamine C poeder (magnesiumascorbaat)
Let op: Er is een wijziging in het product vitamine C poeder (magnesiumascorbaat). In plaats van 2250 mg vitamine C en 250 mg magnesium bevat het product nu 1800 mg vitamine C en 130 mg magnesium per maatschep. De kleur, structuur en smaak van het poeder is ook anders dan u gewend bent.
Vitamine C poeder in de gebufferde vorm van magnesiumascorbaat is geschikt voor mensen die ascorbinezuur minder goed verdragen. Omdat magnesiumascorbaat minder zuur is dan ascorbinezuur geeft het nagenoeg geen maag-darmbezwaren. Als een hogere inname van vitamine C gewenst is, kan er daarom het beste gekozen worden voor een niet-zure vorm als magnesiumascorbaat. Daarnaast heeft dit product als voordeel dat er 130 mg magnesium in zit per maatschep, wat handig kan zijn als er ook suppletie met magnesium nodig is. Vitamine C poeder is eveneens geschikt voor mensen (of kinderen) die moeite hebben met het slikken van tabletten. De hoeveelheid poeder kan door middel van de bijgevoegde maatschep afgestemd worden op de persoonlijke behoefte.
Werking vitamine C
Vitamine C is misschien wel de meest genoemde vitamine, voornamelijk bekend door haar positieve invloed op de weerstand. En dat klopt, vitamine C helpt het immuunsysteem, zeker ten tijde van zware lichamelijke belasting of in koude omgevingen. Maar deze vitamine is bij zeer veel processen betrokken.
Vitamine C functioneert in het lichaam als een wateroplosbare antioxidant en speelt een belangrijke rol als vrijeradicalenvanger. Het maakt onderdeel uit van een complex systeem van lichaamseigen antioxidanten, antioxidanten uit de voeding en antioxidant-enzymen met onderlinge afhankelijkheden en interacties. In die hoedanigheid is het betrokken bij de bescherming van DNA, eiwitten en vetten tegen oxidatieve schade en daarmee draagt het bij aan het behoud van gezonde cellen en weefsels. Daarnaast is vitamine C als co-enzym nodig voor drie verschillende enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van collageen (de meest voorkomende bouwstof in het menselijk lichaam). Normale collageenvorming is belangrijk voor onder meer de botten, het kraakbeen, het tandvlees, de huid, de pezen en de bloedvaten.
Vitamine C is nodig als co-factor voor dopamine beta-monooxygenase (DBM), het enzym dat dopamine omzet in noradrenaline en adrenaline. Beide fungeren in het lichaam als neurotransmitters en hormonen en aldus heeft vitamine C een positieve invloed op de werking van het zenuwstelsel en draagt het bij aan normaal psychologisch functioneren. Vitamine C is onmisbaar voor twee enzymen die betrokken zijn bij de aanmaak van carnitine, dat nodig is voor het transport van langeketenvetzuren naar de mitochondriën, ten behoeve van de energieproductie.
Op deze manier ondersteunt vitamine C het energieniveau. Ook kan het helpen bij vermoeidheid. Er zijn bovendien veel mensen die onvoldoende ijzer binnenkrijgen via de voeding, met name vrouwen in de vruchtbare leeftijd, zwangere vrouwen en (jonge) kinderen. Vitamine C zorgt ervoor dat ijzer uit de voeding beter wordt opgenomen. Het gaat hierbij om non-heemijzer, dat voorkomt in plantaardige en dierlijke voedingsmiddelen. Vitamine C heeft geen invloed op de opname van heemijzer, dat uitsluitend voorkomt in dierlijke producten. Ongeveer 90% van het ijzer dat in voeding zit is non-heemijzer. Slechts 10% bestaat uit heemijzer. Als elektron-donor kan vitamine C geoxideerde vitamine E weer omzetten in de actieve, gereduceerde vorm, waarmee de werking van vitamine E in stand wordt gehouden.
De mens kan zelf geen vitamine C synthetiseren en is voor de vitamine C-voorziening volledig afhankelijk van de voeding.
Toegestane gezondheidsclaims:
Hulpstoffen:
Geen
Ingrediënten:
Magnesiumascorbaat (ontzuurde vorm van vitamine C).
Bevat geen:
Gluten, lactose, soja, GMO, conserveringsmiddelen en synthetische geur-, kleur- en smaakstoffen.
Geschikt voor vegetariërs en veganisten.
Gebruik:
1/2 tot 1 afgestreken maatschep (2,5 ml) per dag bij een maaltijd innemen of zoals geadviseerd. Mengen met water (bij voorkeur) of met een andere vloeistof. Na bereiding direct consumeren.
Na openen binnen 4 maanden gebruiken.
Let op:
Dit product is gevoelig voor vocht en kan daardoor na verloop van tijd (door het telkens openen van de verpakking) iets gaan verkleuren of klonteren. Dit heeft echter geen nadelige invloed op de kwaliteit van het product.
Magnesium kan een laxerend effect hebben; indien nodig kunt u dit product aanvullen met calciumascorbaat om de gewenste vitamine C-dosering te bereiken.
Belangrijke productinformatie
Dit product is een voedingssupplement (Vitaminepreparaat).