Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Genmai miso (ongepasteuriseerd) is een heerlijke smaakmaker gemaakt van biologische sojabonen en ongepolijste bruine rijst. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Genmai miso past goed in de Japanse, maar ook in de Europese keuken. Deze Genmai miso fermenteert minimaal 12 maanden in 100 jaar oude cederhouten vaten. Genmai miso is ideaal als basis voor misosoepen, vis- en vleesgerechten, sauzen en dressings. Ook lekker in combinatie met peulvruchten of koolachtige groenten.
Genmai miso heeft een gemiddeld krachtige smaak en bestaat uit biologische sojabonen, ongepolijste bruine rijst, water, zout en koji. Koji, of de schimmel Aspergillus oryzae, zorgt ervoor dat de miso fermenteert. Dit betekent dat bepaalde stoffen in de oorspronkelijke ingrediënten worden omgezet om de smaak, geur, zuurgraad en het uiterlijk te verbeteren.
Omdat deze misopasta een ongepasteuriseerd fermentatieproduct is, zijn de gisten en enzymen in de pasta nog 'levend'. Dit zorgt voor een complexe en de meest authentieke smaak van miso. Echter om deze reden is het mogelijk dat er witte gistpuntjes op de misopasta verschijnen. Factoren die dit proces beïnvloeden zijn temperatuur, zuurstof en tijd. Omdat deze miso een traditioneel natuurproduct is, is het vatbaarder voor deze factoren. De giststippen zijn volkomen onschadelijk. Indien gewenst kunnen ze eraf geschept worden.
Gebruik als smaakmaker in soepen, sauzen, groente-, vlees- en visgerechten. Gebruik 1 eetlepel als vervanger van een bouillonblokje of voor 200 ml misosoep.Â
Bewaar na openen maximaal 3 maanden in de koelkast.
Sojabonen*, bruine rijst*, zeezout, water, koji-ferment.
* Van biologische landbouw.
Energie | 769 kJ / 183 kcal |
Vetten | 5,8 g |
- waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 19,3 g |
- waarvan suikers | 12 g |
Vezels | 4,9 g |
Eiwitten | 11 g |
Zout | 11,4 g |
350 gram (12,3 oz).
TerraSana, P.O. box 70, 2450 AB Leimuiden, Nederland.