Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Gedroogde en geroosterde Nori vellen, perfect om thuis sushi mee te maken. De zeewier wordt geteeld en geoogst in Japan, in de ultra schone Shima baai. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Norivellen zijn ideaal om de lekkerste sushi van te rollen. Goede nori heeft een subtiele zoete, maar ook complexe umami-smaak en een prachtige glans. De norivellen van TerraSana worden geoogst en verwerkt in de ultra schone Japanse Shima baai en op traditionele wijze door het drogen en roosteren van de nori verwerkt tot de bekende sushi nori vellen. Bijzonder pure kwaliteit! Voor het bereiden van sushi, kijk dan ook even naar onze sushirijst en rijstazijn. Dip je zelfgemaakte sushi in tamari en je ervaart een echte Japanse smaakexplosie.
De verpakking heeft een handige hersluitbare opening, ook ideaal als je kleine hoeveelheden per keer wilt gebruiken.
Deze nori vellen zijn perfect voor het rollen van sushi, maar je kunt de nori ook in kleinere stukjes knippen om toe te voegen aan je soep, pokebowl of noodles.
Zo maak je sushirollen:
1. Leg een norivel met de glanzende kant naar beneden op je sushimatje.
2. Bedek met een dun laagje afgekoelde sushirijst. Laat aan de bovenkant van het vel horizontaal 5 cm vrij.
3. Leg de vulling in een horizontale strook in het midden van het vel. Laat je creativiteit de vrije loop en gebruik je favoriete ingrediënten!
4. Rol met behulp van het sushimatje een strakke rol, waarbij je de vulling in het midden houdt. Rol naar boven, zodat het vrijgelaten stuk norivel van je af ligt.
5. Maak het vrije deel van het vel nat met een beetje rijstazijn, zodat het goed dichtgeplakt blijft.
6. Verwijder de rol van het bamboematje. Snijd met een licht vochtig (met rijstazijn) scherp mes in 6-8 stukken.
Nori is van nature rijk aan jodium, overmatig gebruik kan tot storingen van de schildklier leiden. De EFSA (European Foods Safety Authority) beveelt voor volwassenen een bovengens van 0,6 mg jodium per dag aan. Aanbevolen maximaal gebruik gedroogd nori 5 gram per dag. Aanbevolen wordt maximaal 2-3 keer per week zeewieren te gebruiken. Bereiding en gebruik strikt volgens de gebruiksvoorschriften.
Koel en droog bewaren.
Gedroogd en geroosterd nori zeewier.
Van nature kan dit product sporen van vis, week- en schaaldieren bevatten.