Mineralen zijn van levensbelang voor zowel het planten- als het dierenrijk, en dus automatisch ook voor ons mensen. Het begin van de mineralenketen bevindt zich in gesteenten, van waaruit ze terechtkomen in de bodem. Planten nemen de mineralen vervolgens in zich op en benutten ze. Op hun beurt eten mens en dier deze planten weer, waardoor ze de aanwezige mineralen binnenkrijgen. Tot zover zou je denken dat er nog niets aan de hand is. Maar wat als we je vertellen dat het gehalte mineralen in gewassen de afgelopen decennia sterk is afgenomen? Je zult dan wellicht direct begrijpen waarom het gebruik van nano mineralen in beeld is gekomen. Je lichaam is immers niet in staat om mineralen zelf aan te maken, terwijl ze toch echt noodzakelijk zijn voor alle processen die in je lichaam plaatsvinden. Daarnaast hebben mineralen een sleutelrol in het werkzaam maken van vitaminen, dus ook daarin zijn ze onmisbaar.
In vergelijking met honderd jaar geleden bevat ons voedsel tegenwoordig flink wat minder voedingsstoffen zoals vitaminen en mineralen. Hieraan liggen diverse zaken ten grondslag. Allereerst heeft de afname van mineralen in ons voedsel te maken met de opkomst van het gebruik van kunstmest. Dit was het begin van het tijdperk waarin kwantiteit boven kwaliteit is komen te staan. Des te sneller een gewas immers volgroeid was, des te meer er aan één hectare landbouwgrond verdiend kon worden. En inderdaad, de gewassen gingen sneller groeien onder invloed van kunstmest, echter lag hierdoor de nadruk niet meer op de harmonische opbouw van een plant, maar op de groeisnelheid. Het gevolg is echter desastreus, want ook al ziet een plant er nog hetzelfde uit als honderd jaar geleden, een onevenwichtig samengestelde plant met een steeds lager wordend mineraalgehalte is toch echt een stuk minder voedzaam.
Ten tweede wordt er wereldwijd een afname waargenomen van mineralen in de bodem. Niet alleen gewassen lijden dus aan een afname van het mineraalgehalte, tevens is de samenstelling van landbouwgrond sterk verslechterd. Dat zit als volgt. In landbouwgrond zitten bepaalde grondbacteriën welke de taak hebben mineralen aan eiwitten te binden. Dit proces zorgt ervoor dat de mineralen opneembaar worden voor de mens. Door het overmatig gebruik van kunstmest hebben deze grondbacteriën decennialang de verkeerde voeding ontvangen, met als gevolg dat ze minder goed zijn geworden in hun taak.
De derde factor die meespeelt in de afname van mineralen in onze voeding, is de bewerking van voedsel door de voedselindustrie. Het bewerken van voedsel zal te allen tijde lijden tot een verlies aan voedingswaarde. Tel deze drie zaken bij elkaar op, en je zult nog beter begrijpen waarom nano mineralen zo belangrijk zijn geworden.
Zonder dat je er erg in hebt kom je dagelijks in aanraking met allerhande gifstoffen, welke vervolgens ongemerkt je systeem binnenkomen. Denk hierbij aan chemische bestrijdingsmiddelen, luchtvervuiling, medicijnen, E-nummers en microplastics. Op het moment dat dergelijke gifstoffen in je lichaam terechtkomen gaan er in je lichaam allerlei minderalen zoals zink, ijzer, koper en magnesium aan de slag om je lichaam te ontdoen van deze gifstoffen. Dit kost je lichaam veel voedingsstoffen en mineralen doordat je voorraad continu wordt aangesproken, terwijl de aanvulling van je voorraad mineralen tegelijkertijd een stuk trager verloopt vanwege het verlaagde mineraalgehalte van je voedsel. Tel ook deze zaken weer bij elkaar op en je begrijpt direct waarom steeds meer mensen lijden aan mineralentekorten.
Hoe gezond je ook eet en hoe evenwichtig je ook leeft, je ontkomt er eigenlijk niet aan dat je een tekort oploopt van één of meerdere mineralen. Om deze stoffen die van levensbelang zijn op een snelle en effectieve manier aan te vullen, kun je gebruik maken van de verschillende nano mineralen die je in onze webshop kunt aanschaffen. Elk nano mineraal heeft zo zijn eigen functies, waardoor een tekort aan het een of ander specifieke symptomen en klachten kan veroorzaken. Kijk dus even goed naar jouw persoonlijke situatie alvorens het kopen van nano mineralen, of laat je informeren door onze klantenservice.