Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Grof Keltisch zeezout om al uw gerechten op smaak te brengen Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Het grof Keltisch zeezout gebruikt u onder meer als het "normale" keukenzout om over de gekookte aardappels of pasta te strooien. Of wat dacht u van een zeebaars die in een korst van Keltisch zeezout in de oven wordt bereid? U kunt er ook een heerlijk stuk vlees, vis of gevogelte mee marineren.Â
Een andere culinaire toepassing van Keltisch zeezout is het inleggen van voedsel in het Keltisch zeezout om het beter bewaarbaar te maken en te conserveren.
In tegenstelling tot het Keltisch Fleur de sel mag het grof Keltisch zeezout wel worden gemalen om het wat fijner te maken. Gebruik hierbij een goede en krachtige zout- pepermolen. Wij adviseren onder meer de zoutmolen van Blomus.
Bent u meer van de ouderwetse en traditionele methodes? Met een vijzel maakt u het Keltisch zeezout perfect fijn en kunt u er smaakvolle kruiden en specerijen aan toevoegen waarmee u zelf een heerlijke kruiden- en specerijen mengsel kan maken.
Selnature grof Keltisch zeezout is ongewassen, ongeraffineerd en wordt met de hand volgens oude Keltische tradities gewonnen in de Guérande-streek in Bretagne, Frankrijk. Selnature grof Keltisch zeezout wordt gewonnen door een zelfstandige 'paludier', de zoutboer.
Het mineraalrijke Keltisch zeezout is natuurlijk te gebruiken in de (biologische) keuken maar ook geschikt om als badzout te gebruiken of om een "sole" van te maken, een glas water met een zoutoplossing om de dag mineraalrijk te starten. Het grof Keltisch zeezout kenmerkt zich door de wat grijzige kleur (vanwege de zoutwinning op een bodem van klei) en door het ietwat vochtige karakter.
De verpakking is gemaakt van het bekende en natuurlijk Kraftpapier, met aan de binnenzijde een dun folielaagje.
Toepassingen: Keuken, badzout, scrubzout, sole, conserveren, tandpasta maken
Bij het Keltisch zeezout worden geen "schoonheidstrucjes" uitgehaald om bijvoorbeeld de zoutkristallen mooi wit te maken.
De grijzige kleur van de kleibodem,  waarop het Keltisch zeezout wordt gewonnen in Guérande, verklaart de kleur van het grof Keltisch zeezout, grijs. Bij Keltisch zeezout wordt niets toegevoegd maar ook niets afgehaald. Keltisch zeezout is het zout zoals Moeder natuur het voor ons heeft bedoeld, en dat proef je!
Het Keltisch zeezout wordt niet geraffineerd en behoudt daardoor haar perfect mooie smaak met een subliem zacht karakter. Doordat het Keltisch zeezout alleen door de warmte van de zon en de droogte van de wind op de kleibodem in Guérande wordt gedroogd, en dus niet in machines, kan het wat vochtig aanvoelen.
Dit is één van de belangrijkste eigenschappen van Keltisch zeezout. In het vocht zitten ook alle mineralen en sporenelementen dat het zout rijk is en daarmee bepalend is voor de zachte zoute smaak en gelijk een welkome aanvulling is voor de dagelijks benodigde hoeveelheid van mineralen en sporenelementen.
Keltisch zeezout heeft het laagste natriumgehalte van álle (zee) zouten in de wereld en omdat het een puur zeezout is heeft u er minder voor nodig (het is niet "verdunt" of bewerkt) om uw favoriete zoute smaak te krijgen. Hierdoor levert het Keltisch zeezout een aanzienlijke bijdrage aan een gezond en fit(ter) gevoel en past het in een biologische levensstijl.
Het grove Keltisch zeezout kunt u ook gebruiken als hét natuurlijk badzout.
Voedingswaarde per 100 gram
Energie: 0 kJ/0 kcal, Proteïnen: 0 g, Koolhydraten: 0 g, Vetten: 0 g, Magnesium 0,30 tot 0,78, Calcium 0,19 tot 0,40, Natrium 32,6 tot 37, Chloride 52 tot 59, Ijzer 8 tot 16 mg.
Bevat geen allergenen, kunstmatige aroma's en kleurstoffen, conserveermiddelen over andere additieven.