Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Santoku is een veelzijdig Japans mes met een scherpe punt. Dit vlijmscherpe mes gaat een leven lang mee met de juiste zorg. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Santoku is een mes met een ronde punt dat in Japan wordt gebruikt voor diverse toepassingen. Wat dit mes echt bijzonder maakt, is dat het wordt vervaardigd door de befaamde Swordsmith-familie in Japan, met gebruik van roestvrij staal voor het lemmet, wat betekent dat het niet corrodeert of breekt. Met de juiste zorg kan dit vlijmscherpe mes een leven lang meegaan. Het is belangrijk om het mes na gebruik grondig te reinigen en te drogen, en het niet in de vaatwasser te plaatsen.
Naast de santoku is er ook een mes met een scherpe punt (Funayuki) en een rechthoekig mes (Nakiri).
Plaats het mes niet in de vaatwasser, maar maak direct na gebruik goed schoon en droog. Het mes is gemaakt van een combinatie van roestvrijstaal en koolstofstaal. Koolstofstaal gaat roesten als het lang nat blijft. Zorg dus dat je het mes altijd met de hand schoon en droog maakt voor je het opbergt.
Mes slijpen: Als je dit helemaal in stijl wilt doen, doe het dan op een Japanse watersteen. Je kan het ook met aanzetstaal of een slijpstaaf doen.
Japan
Terrasana, Waaier 10, 2451 VV Leimuiden