Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Zelf je groenten en fruit eenvoudig, snel en hygiënisch fermenteren? Dat kan met deze Japanse pickle pers. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Met behulp van de pickle pers, ook wel bekend als tsukemonoki, kun je eenvoudig en snel groenten en fruit thuis fermenteren op een hygiënische manier. Door fermentatie verrijk je niet alleen je gerechten, maar transformeer je ook de smaak ervan. In slechts enkele uren kun je jouw maaltijden voorzien van een heerlijke en unieke smaak.
Voor groenten zijn vooral harde varianten zoals rode biet, kool, wortel, ui en pompoen geschikt voor fermentatie. Zachtere groenten zoals komkommer, tomaat en spinazie kunnen snel papperig worden, dus houd de fermentatietijd kort. Ook fruit leent zich goed voor fermentatie, met name perziken, pruimen, abrikozen en exotische vruchten zoals ananas en mango.
De pickle pers is BPA-vrij.
Enkele belangrijke richtlijnen voor fermentatie zijn:
De duur van fermentatie beïnvloedt de intensiteit en zuurgraad van de smaken. Hoe langer je fermenteert, hoe sterker de smaak wordt.
Het fermentatieproces verloopt sneller bij hogere temperaturen en een hogere luchtvochtigheid. Het is aanbevolen om kamertemperatuur aan te houden.
Zout is essentieel om het fermentatieproces op gang te brengen. Gebruik ongeveer 2% zout op basis van het gewicht van de groenten.
Te weinig zout kan resulteren in minder knapperige groenten, dus zorg voor voldoende zoutgehalte tijdens het fermenteren.
Een recept om je eigen pickle te maken:
Stap 1: Plaats 400 g van jouw favoriete fijngesneden groenten (of fruit) in de pickle pers.
Stap 2: Voeg 2 el genmai su, ume su of mirin toe.
Stap 3: Optioneel, voeg 1 tl kruiden toe.
Stap 4: Meng 6-8 g zout door de groenten (wat overeenkomt met 2% van het gewicht van de groenten).
Stap 5: Geduld is vereist. Laat het minimaal 1 uur staan voor een lichte gefermenteerde smaak, maar enkele dagen voor een diepere fermentatiesmaak. Ongeveer 4 uur is een goede richtlijn. Proef tussendoor totdat het de gewenste smaak heeft bereikt!
Stap 6: Giet de pickle af en breng het op smaak met ingrediënten zoals umeboshi, furikake of tahin.
Stap 7: Bewaar je pickle gedurende 3 dagen in de koelkast.
Japan
Terrasana, Waaier 10, 2451 VV Leimuiden