Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Eenvoudig je zuurgraad meten binnen 1 seconde via je urine. Middels een handig pH-kleurenschema op de verpakking kun je direct je mate van verzuring zien. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Wat onthult de pH-waarde van urine?
De pH-waarde van onze urine is een waardevolle indicator van onze gezondheidstoestand. Door de pH-waarde van urine te meten met behulp van indicatorstrookjes, kunnen we op een eenvoudige manier de huidige metabolische situatie en het zuur-base-evenwicht van ons lichaam bepalen.
Verschillende factoren beïnvloeden onze pH-waarde, waaronder voeding, stress, medicijngebruik, intensieve lichamelijke inspanning en diverse omgevingsfactoren.
Een te hoge zuurtegraad in het lichaam kan de werking ervan negatief beïnvloeden. Het is echter belangrijk om te weten dat ons lichaam niet één optimale pH-waarde heeft. Elk orgaan, elk weefsel en ook elke lichaamsvloeistof heeft zijn eigen optimale en gezonde waarde. Het is dus van essentieel belang om het totale zuur-base-evenwicht in ons lichaam te begrijpen en te beheren voor een optimale gezondheid.
Weten waar je staat
Ons lichaam heeft een ingebouwd controlemechanisme waarmee het overtollige zure afvalstoffen neutraliseert en verwijdert. Dit mechanisme verliest echter zijn doeltreffendheid met de jaren naarmate je ouder wordt en de hoeveelheid zure afvalstoffen toeneemt.
Voor een vlotte en gezonde werking van ons lichaam is het belangrijk het zuur-base-evenwicht in evenwicht te houden. Het meten van je pH-waarde kan je hierbij helpen en je laten zien wat je moet doen.
De pH-waarde van je urine
Op de pH-schaal varieert de pH-waarde van 0 tot 14, waarbij 7 neutraal is. Waarden lager dan 7 worden als zure pH-waarden beschouwd, terwijl waarden hoger dan 7 als alkalisch worden beschouwd.
De pH-waarde van onze urine varieert gedurende de dag tussen 5,0 en 7,5 en is onder andere afhankelijk van de maaltijden die we eten. Meestal is de ochtendurine zuur, omdat het lichaam 's nachts meer zure afvalstoffen uitscheidt. Na een maaltijd heeft een gezond persoon een overvloed aan basen om de spijsvertering op gang te brengen. Daarom zou een enkele meting geen volledig beeld geven.
Het optimale meetresultaat bereiken
Eet en drink op de avond voorafgaand aan de testdag vanaf 20:00 uur niets meer behalve water.
Om een ideaal meetresultaat te krijgen, is het aan te raden om 's ochtends direct na het opstaan de ochtendurine te meten, vervolgens rond 13.00 uur de tweede meting te doen en 's avonds rond 20.00 uur de derde meting te verrichten.
Het meest nauwkeurige resultaat wordt verkregen door alle metingen die je gedurende de dag hebt gedaan bij elkaar op te tellen en dit totaal te delen door het aantal metingen.
Om te meten, dompel je gewoon de pH-strip in de urine, vergelijk je de kleuren van de strip met de kleurenkaart en ontdek je de pH-waarde.
Om de voortgang van je zuur-base balans te volgen kun je de metingen elke 2 weken herhalen.
Wat betekenen de meetresultaten voor jou?
Door de gemiddelde pH-waarde van de 3 opeenvolgende testdagen te interpreteren, kun je het volgende afleiden:
Gemiddelde pH-waarde tussen 6.5 en 7.0 = geen significante verzuring
Gemiddelde pH-waarde tussen 5.5 en 6.5 = matige verzuring
Gemiddelde pH-waarde tussen 4.5 en 5.5 = aanzienlijke verzuring
Belangrijk om te weten is dat de metingen van jouw ochtendurine zijn vaak zuurder, omdat het lichaam 's nachts veel zure afvalstoffen produceert.
15 of 100 teststrips
AlkaVitae International B.V. Eindhoven