Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Pecannoten hebben een heerlijke zachte volle boterachtige smaak en zijn iets zoeter dan walnoten Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Heb jij deze heerlijke pecannoten al ontdekt? De pecannoot, ook wel bekend onder de naam Carya illinoinensis, lijkt sterk op de bekende walnoten maar is toch nét wat anders, zowel in voedingswaarde als smaak. Pecannoten hebben een heerlijke zachte volle boterachtige smaak en zijn iets zoeter dan walnoten. Onze biologische pecannoten komen van de Amerikaanse pecanbomen. Hier worden zonder twijfel de lekkerste en kwalitatief mooiste pecannoten gekweekt. Denk maar eens aan de bekende onweerstaanbare Amerikaanse "Pecan pie" taarten. In Amerika worden er per jaar rond de 186 miljoen pecantaarten verkocht! Daarom mag door de heerlijke smaak en goede eigenschappen deze lekkere noot ook zeker niet ontbreken in onze eigen lijn.
Pecannoten zijn familie van de bekende walnoten. Grofweg hebben ze dezelfde kleur, formaat en textuur. Beide noten zijn ontzettend lekker en goed om te eten vanwege de aanwezige vitamines en mineralen. De pecannoten groeien aan de pecanboom, een boom uit de okkernootfamilie waar ook de walnoten van af stammen. De pecanboom komt oorspronkelijk uit Amerika, je kan de pecanbomen terug vinden in onder andere de staten Georgia en Texas maar de mooie bomen zijn ook terug te vinden in Mexico. De pecanbomen kunnen wel tot 50 meter hoog worden en kunnen wel meer dan 300 jaar oud worden. Afhankelijk van de leeftijd kunnen de bomen tot wel 25 kilo aan pecannoten produceren. De noten groeien in een groene schil waarin vervolgens een bruine hardere schil groeit, zodra de groene schil open gaat staan is de pecannoot klaar om geoogst te worden.
Pecannoten zijn échte vezelrijke noten (9,6g / 100g) en daarnaast bevatten ze de bouwstof linolzuur, een meervoudig onverzadigd omega-6-vetzuur (20,6g / 100g). Linolzuur is een essentieel vetzuur dat het lichaam niet zelf kan aanmaken waardoor je het uit voeding moet binnen krijgen. Linolzuur helpt het cholesterolniveau gezond te houden, wat bijdraagt aan een goede doorstroming van je bloed. Dit gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 1,5g linolzuur (LA).
Tevens zijn pecannoten ook een bron van koper (1,2mg / 100g). Koper is een spoorelement waar het lichaam maar weinig van nodig heeft. Het draagt bij aan verschillende functies van het lichaam. Zo helpt koper de cellen te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling, bevordert de energiestofwisseling, helpt koper het bindweefsel van de huid soepel te houden, ondersteunt koper het ijzertransport in het lichaam, zorgt het voor een normale werking van het immuunsysteem en zorgt het mede voor het goed functioneren van het zenuwstelsel.
Als laatste zijn pecannoten nog een goede bron van vitamine E (Gamma-tocoferol) (24,4 mg / 100g). Vitamine E heeft een anti-oxidatieve werking waarbij het cellen helpt te beschermen tegen oxidatieve schade door UV-straling en luchtvervuiling. Het gaat vrije radicalen tegen.
In principe zijn alle ongezouten noten goed voor je. Teveel zout is namelijk niet goed voor het lichaam. Het advies voor volwassenen geldt om niet meer dan 6 gram zout per dag binnen te krijgen. Een te hoge zoutinname kan namelijk leiden tot ongewenste gezondheidseffecten op je lichaam.
Het verschil tussen ongebrande en gebrande noten zit in de bereiding ervan. Ongebrande noten zijn rauw en verder niet bewerkt. Gebrande noten worden gefrituurd in olie en worden daardoor blootgesteld aan een hogere temperatuur waardoor gebrande noten minder vitamines en mineralen kunnen bevatten dan rauwe noten.
Als laatste zijn er nog noten die geroosterd zijn. Geroosterde noten worden verhit met enkel hete lucht zonder toevoeging van olie of iets dergelijks. Hoeveel en of er voedingsstoffen verloren gaan bij het roosteren is afhankelijk van hoelang en hoe hoog de noten verhit worden. Door het verhitten kunnen bepaalde vetten die de noten bevatten omgezet worden naar de minder gezonde vetten.
Wil je graag noten? Ga dan voor de rauwe varianten, dus die ongezouten, ongeroosterd en ongebrand zijn.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze pecannoten wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Pecannoten zijn heerlijk als verantwoord tussendoortje. Je kan ze direct uit het zakje eten. Ze zijn ook makkelijk mee te nemen voor onderweg.
Start je jouw dag graag extra goed? Dan kan je ook een handje pecannoten toevoegen aan jouw ontbijtgranen zoals muesli, vruchten muesli en havermout(pap). Start je de dag liever met een kommetje (plantaardige) yoghurt of kwark? Ook daarvoor zijn de pecannoten een heerlijke toevoeging.
Ben jij een échte thuisbakker? Maak dan eens de befaamde Amerikaanse "Pecan-pie" pecannotentaart. Het is ook erg lekker om pecannoten stukjes toe te voegen aan je brownies en koekjes.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
100% biologische pecannoten.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 2889 kJ / 691 kcal |
Vetten | 72 g |
- waarvan verzadigd | 6,18 g |
Koolhydraten | 13,8 g |
- waarvan suikers | 4 g |
Vezels | 9,6 g |
Eiwitten | 9,1 g |
Zout | 0 g |
250 gram (8,8 oz).
USA.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.