Gluten- en lactosevrije paaseitjes
Tegen de tijd dat de eerste krokussen en narcissen hun kopjes weer boven de grond uitsteken, liggen de chocolade paaseitjes en paashazen alweer lang en breed in de winkelschappen. Maar hoe zit het nou eigenlijk met chocolade en bepaalde allergieën of intoleranties zoals gluten en lactose? Wat betreft lactosevrije paaseitjes en andere paas-chocolade is het op zich helemaal niet zo ingewikkeld. Ten minste, als je van pure chocolade houdt. Pure chocolade moet volgens het Warenwetbesluit en Europese kwaliteitsstandaarden namelijk een cacaogehalte van minstens 54% hebben. Pure chocolade wordt niet voor niets puur genoemd, gezien het de meest pure bereiding betreft van cacao, zonder overbodige toevoegingen. Dit cacaogehalte van 54% bestaat voor het grootste gedeelte uit cacaomassa, cacaoboter en een beetje suiker. Paaseitjes van pure chocolade zijn dus standaard lactosevrije paaseitjes, gezien er geen melk of melkpoeder aan de chocolade is toegevoegd.
Bestaan er lactosevrije paaseitjes van witte of melkchocolade?
Tja, maar wat moet je nou als je helemaal niet houdt van de smaak van pure chocolade? Of nog erger, als je een echte chocoholic bent en het liefst lekker wilt kunnen afwisselen met verschillende smaken lactosevrije paaseitjes? Met name bij melkchocolade verraadt de naam natuurlijk al dat er melk in de chocolade zit, waardoor de kans dat er eveneens lactose in de paaseitjes aanwezig is natuurlijk groot is. Je zou jezelf bijna af beginnen vragen of er daadwerkelijk lactosevrije paaseitjes in deze smaken bestaan.
We zullen je het verlossende antwoord geven. Jazeker bestaan er lactosevrije paaseitjes in de smaken melk en wit. Om deze paaseitjes te maken wordt melk van dierlijke oorsprong simpelweg vervangen voor een plantaardig substituut. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan kokosmelk, amandelmelk of havermelk. In de paaseitjes die je in onze webshop terugvind is rijstextract echter de vervanger voor melkpoeder.
Lactosevrije paaseitjes met gezonde suiker
Bestaat dat, gezonde suiker? Ja, dat bestaat en het heet kokosbloesemsuiker. De gluten- en lactosevrije paaseitjes die wij verkopen zijn gezoet met deze gezonde, duurzame en natuurlijke suikersoort, welke erg geschikt is wanneer je jouw suikerconsumptie tot een minimum wil beperken maar toch van iets lekkers wilt kunnen genieten tijdens de paasdagen. Kokosbloesemsuiker is een ongeraffineerde suiker, welke wordt gemaakt van de nectar van biologische kokosbloesem. Hierdoor is de suiker erg rijk aan voedingsstoffen zoals minderalen en B-vitamines. Bovendien is de Glycemische Index van kokosbloesemsuiker slechts 35. Dit is erg laag, wat inhoudt dat je bloedsuikerspiegel stabieler blijft en de paaseitjes daardoor ook geschikt zijn voor mensen met een verhoogde bloedsuikerspiegel of diabetes type 2. Als klap op de vuurpijl zijn de gluten- en lactosevrije paaseitjes volledig op plantaardige basis, dus ook met een veganistisch dieet kun je zonder zorgen snoepen van de chocolade paashaasjes en paaseitjes uit onze webshop. Het enige wat jij nog hoeft te doen is erachter komen waar de paashaas de lactosevrije paaseitjes en paashazen heeft verstopt.