Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Biologische Oerbouillon Kip is van net zo'n hoogwaardige kwaliteit als Oerbouillon Rund. Het is getrokken van 51% kippenbotten. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Bottenbouillon is een van de oudste voedingsmiddelen van volkeren over de hele wereld. Onze voorouders wisten het al: bottenbouillon versterkt de levenskracht. We zetten deze wijsheid voort met Oerbouillon. Je kunt kiezen uit Oerbouillon Kip of Oerbouillon Rund. Allebei bevatten collageen en belangrijke aminozuren zoals proline. Collageen is een eiwit dat een belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel. Je huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen. Het aminozuur proline vormt een belangrijke rol in de aanmaak van Collageen in het lichaam.
Oerbouillon is geen soep. Het is een kleine boost, ter ondersteuning van je natuurlijke kracht. Er is slechts een snufje steenzout aan toegevoegd om het voor iedereen toegankelijk te maken.
Onze Oerbouillon wordt - net als vroeger - langzaam (48 uur) op een laag vuur (80 graden) getrokken. Elke keer is het weer magisch om te ervaren hoe de bouillon verandert van structuur en smaak. Van flauw naar een natuurlijke hartigheid en van vloeibaar naar plakkerig. DƔt is het kenmerk van goede bottenbouillon: Gelatine, lange eiwitketens met diverse aminozuren zoals proline, glycine, L-glutamine en glucosamine.
In Oerbouillon zitten diverse essentiƫle aminozuren. Zoals glycine, L-glutamine, Glucosamine en proline. Deze vormen een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen in het lichaam. Oerbouillon bevat bijv. 15 g /L proline.
Oerbouillon is bewust zoutarm. Het bevat de natuurlijke zouten uit de botten en maar snufje toegevoegd steenzout.
Oerbouillon wordt getrokken van gezonde biologische botten van kippen van Kemper Kip.
Warm op in een pannetje en drink het lekker heet. Je kunt ās ochtends een glaasje Oerbouillon drinken ter vervanging van koffie, lekker warm en voedend. En stoelgang bevorderend! Of einde middag als smakelijke oppepper. Door het nauwkeurige sterilisatieproces kan Oerbouillon lang bewaard worden, het hoeft niet in de koelkast of vriezer. Eenmaal geopend is Oerbouillon 4 dagen houdbaar in de koelkast.
140 ml, een lekkere kom vol. Lang houdbaar en makkelijk mee te nemen naar het werk of als cadeau voor iemand die het goed gebruiken kan.
Door het nauwkeurige sterilisatie proces kan Oerbouillon lang bewaard worden in een afgesloten kast. De houdbaarheidsdatum staat op de zijkant van het etiket geprint. Het hoeft dus niet in koelkast of vriezer bewaard te worden. Eenmaal geopend is Oerbouillon nog 4 dagen houdbaar in de koelkast. Oerbouillon wordt stijf wordt bij 1-3 graden. Dit komt door de aanwezigheid van gelatine. Dit is het enige echte kenmerk van een heuse waarachtig krachtige bottenbouillon!
51% Kippenbotten*, water, appelazijn*, peterselie*, koriander*, zwarte peper*, piment*, kurkuma* en een snufje steenzout.
* van biologische oorsprong.
De kippenbotten komen van biologische scharrel kippen van Kemper Kip.
Energie | 127 Kj / 30 Kcal |
Vetten | <0,5g |
-waarvan verzadigd | <0,1g |
Koolhydraten | <2g |
Eiwitten | 7,4g |
Zout | 0,3g |
140 ml (4,7 fluid oz).
Oerbouillon | Meershiatsu, Schapenlaan 7a, 1862 PW Bergen.