Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Een kleine krachtpatser. Oerbouillon is geen soep. Het is een kleine boost, ter ondersteuning van je natuurlijke kracht. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Oerbouillon verwarmt, voedt en ondersteunt je natuurlijke kracht.
Bottenbouillon is een van de oudste voedingsmiddelen van volkeren over de hele wereld. Onze voorouders wisten het al: bottenbouillon versterkt de levenskracht. We zetten deze wijsheid voort met Oerbouillon.
Een kleine krachtpatser
Oerbouillon is geen soep. Het is een kleine boost, ter ondersteuning van je natuurlijke kracht. Er is slechts een snufje steenzout aan toegevoegd om het voor iedereen toegankelijk te maken.
Over Oerbouillon
Onze Oerbouillon wordt - net als vroeger - langzaam (48 uur) op een laag vuur (80 graden) getrokken. Elke keer is het weer magisch om te ervaren hoe de bouillon verandert van structuur en smaak. Van flauw naar een natuurlijke hartigheid en van vloeibaar naar plakkerig. Dát is het kenmerk van goede bottenbouillon: Gelatine, lange eiwitketens met diverse aminozuren zoals proline, glycine, L-glutamine en glucosamine.
Aminozuren
In Oerbouillon zitten diverse essentiële aminozuren. Zoals glycine, L-glutamine, Glucosamine en proline. Deze vormen een belangrijke rol bij de aanmaak van collageen in het lichaam. Oerbouillon bevat bijv. 15 g /L proline.
Bekijk hier alle producten uit onze categorie voeding
Zoutarm
Oerbouillon is bewust zoutarm. Het bevat de natuurlijke zouten uit de botten en maar snufje toegevoegd steenzout.
Pure biologische ingrediënten
In de pan gaan pure, biologische ingrediënten: water, biologische runderbotten & gewrichten, appelazijn, ui, wortel, prei, laurier, knoflook, tijm, zout, peper en verder niets. Vervolgens wordt de vetlaag verwijderd en de bouillon gezeefd. Daarna wordt de bouillon ingekookt. Dit inkoken leidt tot de natuurlijk hartige smaak, umami.
Oerbouillon is de enige echt stijve biologische bottenbouillon.
Biologische botten uit NL
Oerbouillon wordt getrokken van gezonde botten van runderen uit het Gelderse plaatsje Wekerom, waar de stieren ook een waardig bestaand hebben. De dieren mogen iedere dag naar buiten. Dat geeft ze gezonde botten en een gezonde conditie. Ze krijgen biologisch voer, zoals gras en bietenpulp.
Warm op in een pannetje en drink het lekker heet. Je kunt ‘s ochtends een glaasje Oerbouillon drinken ter vervanging van koffie, lekker warm en voedend. En stoelgang bevorderend! Of einde middag als smakelijke oppepper.
Door het nauwkeurige sterilisatieproces kan Oerbouillon lang bewaard worden, het hoeft niet in de koelkast of vriezer. Eenmaal geopend is Oerbouillon 4 dagen houdbaar in de koelkast.
Gesteriliseerd en klein verpakt.
140 ml, een lekkere kom vol. Lang houdbaar en makkelijk mee te nemen naar het werk of als cadeau voor iemand die het goed gebruiken kan.
Door het nauwkeurige sterilisatie proces kan Oerbouillon lang bewaard worden in een afgesloten kast. De houdbaarheidsdatum staat op de zijkant van het etiket geprint. Het hoeft dus niet in koelkast of vriezer bewaard te worden. Eenmaal geopend is Oerbouillon nog 4 dagen houdbaar in de koelkast. Oerbouillon wordt stijf wordt bij 1-3 graden. Dit komt door de aanwezigheid van gelatine. Dit is het enige echte kenmerk van een heuse waarachtig krachtige bottenbouillon!
Water, biologische runderbotten & gewrichten, appelazijn*, ui*, wortel*, prei*, laurier*, knoflook*, tijm*, zout, peper en verder niets.
* van biologische oorsprong.
Energie | 127 Kj / 30 Kcal |
Vetten | < 5% |
-waarvan verzadigd | < 1% |
Koolhydraten | < 2% |
Eiwitten | 7,4 % |
Zout | 0,4 % |
140 ml (4,7 fluid oz).
Oerbouillon | Meershiatsu, Schapenlaan 7a, 1862 PW Bergen.
* Wat zijn de kleine wit/grijze bolletjes die in de bouillon zitten?
Het zijn kleine bolletjes vet. Het meeste wordt er afgehaald om een goede hoeveel gelatine te krijgen, maar een beetje vet blijft achter.
Dit is gezond vet en smelt meteen in de pan.