Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Dit is het beste bakpoeder met de juiste rijskracht en positieve bijdrage aan het smaakpalet. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Wijnsteenbakpoeder van Natuurlijk Natuurlijk is een klassieke bakpoeder welke je in dezelfde verhouding kunt gebruiken als gangbaar bakpoeder. Waar in een recept gevraagd wordt om bakpoeder, dan is dit altijd goed en gebruik je exact dezelfde hoeveelheid. Dit is het beste bakpoeder van NatuurlijkNatuurlijk met de juiste rijskracht en positieve bijdrage aan het smaakpalet.
Het voordeel van wijnsteenbakpoeder klassiek ten opzichte van bakpoeder klassiek is dat deze langzamer reageert. Het ideale rijsmiddel voor cake. Het bakpoeder kan het beste met het bloem
meegezeefd worden. Hoe zwaarder het deeg/ beslag en hoe dikker/ hoger het product, des te meer bakpoeder er toegevoegd moet worden. Dit kan oplopen tot 2 maal de standaard hoeveelheid, zoals bij
muffins. Bij dunne koekjes kun je volstaan met de helft van de standaard hoeveelheid.
Als je erg zure ingrediënten gebruikt, zoals citroensap, yoghurt, karnemelk, cacao, azijn, honing of iets dergelijks, dan kun je beter bakzout gebruiken als bakpoeder, of een gedeelte van het bakpoeder vervangen door bakzout. Het zuur uit het bakpoeder blijft anders ongebruikt achter in het gebakken product en komt de smaak dan niet ten goede. Deze tip geld voor alle bakpoeders, niet alleen die van ons!
Ook verkrijgbaar in 200 gram.
Geschikt voor diëten:
Bio wijnsteenbakpoeder klassiek bevat geen genetisch gemanipuleerd materiaal en bij de productie ervan wordt geen gentechnologie toegepast. GMO-contaminatie is uitgesloten tijdens de behandeling van het product.
Het maïszetmeel in dit bakpoeder wordt gebruikt om de houdbaarheid van het bakpoeder te verlengen door het natriumbicarbonaat droog te houden en gescheiden van het wijnsteen. Het zetmeel geeft het bakpoeder ook het juiste volume voor de standaard bakpoeder eenheid. In het rijsproces heeft het alleen een functie als vertrager. Het heeft geen functie in de werkelijke gas productie.
Houd het recept aan.
Gebruik op 500 gram bloem 16g wijnsteenbakpoeder.
Dosering als rijsmiddel in gebak: 6 theelepels bakpoeder (18g / 3,6%) op 500g bloem.
In afgesloten originele verpakking. Koel en droog bewaren.
kaliumtartraat (wijnsteen)(60%), natriumbicarbonaat(bakzout), biologisch maiszetmeel.
Energie | 813 kJ / 188 kcal |
Eiwitten | 0,04 g |
Koolhydraten | 59,1 g |
- waarvan zetmeel | 11 |
Vet | 0 |
- waarvan verzadigd | 0 |
Vezels | 0 |
Natrium | ≈7303 |
Calcium | 2 |
Magnesium | 0,7 |
Kalium | 13 |
Fosfor | 4,7 |
80 gram.
Nederland.
NATUURLIJK NATUURLIJK, Sint Hubertus 115, 6713 JR Ede, Nederland.