Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
De Nakiri is een Japanse mesvorm met een rechthoekig lemmet, voornamelijk ontworpen voor het snijden van groenten en het fijnhakken van kruiden. Het is een hoogwaardig mes dat ontworpen is om een leven lang mee te gaan. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Japanse messen worden wereldwijd erkend als enkele van de beste ter wereld. Onze Hokiyama messen worden vervaardigd door de befaamde Swordsmith-familie in Japan. De Nakiri is een rechthoekig mes dat voornamelijk wordt gebruikt voor het snijden van groenten en het fijnhakken van kruiden.
Dit mes is ontworpen om een leven lang mee te gaan, op voorwaarde dat je het na gebruik grondig reinigt en droogt, en het niet in de vaatwasmachine plaatst. Dankzij het gebruik van hoogwaardig roestvrij staal is dit mes exceptioneel scherp en duurzaam.
Naast de Nakiri is er ook een mes met een scherpe punt (Funayuki) en een met een ronde punt (Santoku).
Plaats het mes niet in de vaatwasser, maar maak direct na gebruik goed schoon en droog. Het mes is gemaakt van een combinatie van roestvrijstaal en koolstofstaal. Koolstofstaal gaat roesten als het lang nat blijft. Zorg dus dat je het mes altijd met de hand schoon en droog maakt voor je het opbergt.
Mes slijpen: Als je dit helemaal in stijl wilt doen, doe het dan op een Japanse watersteen. Je kan het ook met aanzetstaal of een slijpstaaf doen.
Japan
Terrasana, Waaier 10, 2451 VV Leimuiden