Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
De stroperige structuur van mirin geeft gerechten een mooie glans en de smaak is zoet, vol en rond, met een tikje umami. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Mirin is een veelgebruikte smaakmaker in de Japanse keuken. De stroperige structuur van deze japanse rijstwijn geeft gerechten een mooie glans en de smaak is zoet, vol en rond, met een tikje umami.
Wij noemen mirin ook wel een allemansvriendje, want de zoete smaak verdoezelt vlees- en visgeuren en brengt smaken in een gerecht vaak op een prachtige manier samen.
Heerlijk in combinatie met andere Japanse smaakmakers, zoals miso, shoyu, tamari en sesamolie. Mirin heeft een alcoholpercentage van 14% en wordt ook wel kookwijn genoemd.
Gebruik deze rijstkookwijn als smaakmaker voor sushirijst, door noedel- en misosoepen of bij gestoofde, zachte groenten.
Ook heerlijk als basis voor een marinade, in combinatie met shoyu of tamari, sesamolie, sushi-azijn en miso.
Koel en donker bewaren.
Zoete rijst*, shochu* (water, rijst*, koji ferment), rijst*, koji-ferment.
*Van biologische landbouw.
Energie | 953 kJ / 226 kcal |
Vetten | 0,3 g |
- waarvan verzadigd | 0 g |
Koolhydraten | 37,6 g |
- waarvan suikers | 30,7 g |
Vezels | 0 g |
Eiwitten | 1,6 g |
Zout | 0 g |
Alcohol | Ā 9,5 gram, 14% vol. |
250 ml (8,45 fluid oz).
TerraSana, P.O. box 70, 2450 AB Leimuiden, Nederland.