Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Heerlijke biologische macadamianoten, uit onze eigen lijn, met een lekkere milde en zoete nootsmaak. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Macadamianoten hebben een heerlijke milde zoete smaak. Ze staan ook wel bekend onder de naam Queensland nuts, bosnoot, maroochi-noot, bauple-noot en Hawaii-noot. Macadamianoten behoren tot de exclusievere en luxere notensoort.
De noten zijn afkomstig van de macadamianotenboom. Oorspronkelijk komen de madacamiabomen uit Australië maar ze worden tegenwoordig ook in andere landen gekweekt. De macadamiabomen groeien niet overal, ze houden van regen, een rijke voedzame grond en warm weer. De bomen krijgen na 6 á 7 jaar de eerste vruchten en rond de 10 jaar zijn deze bomen volwassen. De boom geeft maar een paar keer per jaar macadamianoten af en de noten worden handgeplukt als ze klaar zijn voor het oogsten. De schil waarin de macadamianoot groeit is een van de moeilijkste om te kraken. De schil is namelijk extreem sterk en er is zo'n 21kg per m2 nodig om het te kraken.
De macadamianoten worden geprezen om de lekkere smaak. Puur natuur, biologisch, rauw, ongezouten, ongebrand en ongeroosterd. De noten zijn vezelrijk (6g / 100g) en hebben een zeer laag zout gehalte (0,008g / 100g). Dit maakt ze perfect voor je dagelijkse voeding en je kan ze toevoegen aan je zoutarm dieet.
Rauw (raw) voeding is voeding dat niet bewerkt, gekookt, gebakken of gebraden is. In een Raw dieet wordt niets gegeten dat verhit is boven de 48 °C.
In principe zijn alle ongezouten noten goed voor je. Teveel zout is namelijk niet goed voor het lichaam. Het advies voor volwassenen geldt om niet meer dan 6 gram zout per dag binnen te krijgen. Een te hoge zoutinname kan namelijk leiden tot ongewenste gezondheidseffecten op je lichaam.
Het verschil tussen ongebrande en gebrande noten zit in de bereiding ervan. Ongebrande noten zijn rauw en verder niet bewerkt. Gebrande noten worden gefrituurd in olie en worden daardoor blootgesteld aan een hogere temperatuur waardoor gebrande noten minder vitamines en mineralen kunnen bevatten dan rauwe noten.
Als laatste zijn er nog noten die geroosterd zijn. Geroosterde noten worden verhit met enkel hete lucht zonder toevoeging van olie of iets dergelijks. Hoeveel en of er voedingsstoffen verloren gaan bij het roosteren is afhankelijk van hoelang en hoe hoog de noten verhit worden. Door het verhitten kunnen bepaalde vetten die de noten bevatten omgezet worden naar de minder gezonde vetten.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze macadamianoten wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
Macadamianoten zijn heerlijk om te eten als tussendoortje. Je kan ze rechtstreeks uit het zakje eten.
Het is ook erg lekker om een klein handje macadamianoten te gebruiken in je baksels. Voeg bijvoorbeeld enkele noten toe aan je taarten, koekjes en cakejes.
Je kan de noten ook toevoegen aan je ontbijtgranen zoals muesli, vruchten muesli en havermout(pap). Begin je jouw dag graag met (plantaardige) yoghurt of kwark? Dan is het toevoegen van een handje macadamianoten ook een lekkere keuze!
Koel, droog, afgesloten en donker bewaren.
100% biologische macadamianoten.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 3152 kJ / 754 kcal |
Vetten | 76 g |
- waarvan verzadigd | 10 g |
Koolhydraten | 5 g |
- waarvan suikers | 5 g |
Vezels | 9 g |
Eiwitten | 8 g |
Zout | 0 g |
250 gram (8,8 oz).
Kenia.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.