Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Een biologische Griekse olijfolie van zeer hoge kwaliteit, gemaakt van de Koroneiki olijven. Deze olijven worden wereldwijd gezien als de beste olijven voor het maken van een pure en kwalitatieve olijfolie. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Ontdek de authentieke smaak van Griekenland met onze Griekse olijfolie extra vierge, rechtstreeks van de Koroneiki-olijfboomgaard naar jouw keuken. Bij Puur Mieke kun je hoogwaardige biologische olijfolie kopen, rechtstreeks van de bron.
Een mooie biologische Griekse olijfolie van hoge kwaliteit. Deze Griekse Extra Virgin Olijfolie wordt geteeld en geproduceerd op het Griekse eiland Kreta, in Chania. De olijfolie heeft een prachtige goudgroene kleur en een gebalanceerd smaakprofiel met een fruitige geur en een heerlijke bitterzoete smaak met een lange afdronk.
Olijfolie bevat veel onverzadigde vetzuren en is rijk aan antioxidanten, waaronder vitamine E. Antioxidanten zijn belangrijk voor een gebalanceerd cholesterol gehalte en een gezonde lifestyle.
Onze Griekse olijfolie bestellen betekent kiezen voor puurheid en kwaliteit. Onze biologische olijfolie wordt met zorg koudgeperst om alle natuurlijke smaken en voedingsstoffen te behouden. Geen compromissen, alleen pure Griekse smaak in elke druppel.
Koudgeperste olijfolie is ook gewoon verkrijgbaar in de meeste supermarkten, dus waarom zou je eigenlijk Griekse olijfolie bestellen bij Puur Mieke? Probeer tussen het overweldigende aanbod in de gemiddelde supermarkt allereerst maar eens een extra virgin olijfolie te vinden die uit Griekenland afkomstig is. Dit zal niet meevallen, gezien supermarkten hun winstmarges liefst zo hoog mogelijk zien, terwijl ze de prijzen voor de consument juist zo laag mogelijk willen houden.
De hoge kwaliteit van onze Griekse Olijfolie Extra Vierge zorgt overigens niet alleen voor een superieure smaakbeleving, het maakt de olijfolie bovendien geschikt voor gebruik in zowel koude als warme gerechten. Dit in tegenstelling tot het overgrote deel van de vierge en extra vierge olijfoliën die je in de supermarkt aantreft, en welke door hun lage kwaliteit al bij geringe en kortdurende verwarming zullen oxideren. Door oxidatie gaan namelijk niet alleen de smaak en kwaliteit nog verder achteruit, ook ontstaan er tal van afbraakproducten waarvan een aantal PAK’s die zeer schadelijk zijn voor je gezondheid.
Overigens draagt niet alleen de manier, maar ook het moment waarop de olijven worden geperst bij aan de hoge kwaliteit van onze Griekse olijfolie. Dit gebeurt namelijk binnen 24 uur na het oogsten van de olijven, waardoor alle smaak- en voedingstoffen worden behouden en het totale gehalte oliezuur onder de 0,8g per 100 gram eindproduct blijft. Hoe lager dit gehalte, hoe beter, aangezien olijfolie het predicaat Extra Virgin wettelijk gezien enkel en alleen mag dragen wanneer de zuurtegraad onder 0,8% blijft.
Voor de olie worden uitsluitend Koroneiki olijven gebruikt voor een heerlijke smaaksensatie. Koroneiki olijven worden wereldwijd gezien als de beste olijven voor het maken van een hoge kwaliteit olijfolie. De Koroneiki olijven zijn klein maar sappig, hebben weinig onderhoud nodig omdat het een sterk ras is en worden met de uiterste zorg geplukt, zodat de beste smaak in de olie terechtkomt.
De olie wordt koudgeperst, uiterlijk 24 uur na de oogst van de olijven. Deze productie methode zorgt ervoor dat alle smaak en voedingswaarden bewaard blijven in het eindproduct.
De totale zuurgehalte wordt gemeten in oliezuur en komt nooit boven de 0,8g per 100gr olie.
Het PGI Keurmerk laat zien dat dit product echt lokaal wordt gemaakt op een unieke locatie en ook verbonden blijft met deze regio.
Lees ook eens onze blogs:
Met liefde geplukt, koudgeperst en van pure kwaliteit, dat is wat deze biologische Griekse olijfolie zo bijzonder maakt. Puur Mieke Griekse olijfolie is rijk aan onverzadigde vetzuren en antioxidanten, waaronder vitamine E. Deze antioxidanten leveren een bijdrage aan een gebalanceerd cholesterolgehalte, waardoor onze koudgeperste olijfolie perfect past binnen een gezond dieet.
Olijfolie en Griekenland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het land kent immers een lange geschiedenis wat betreft de productie van olijfolie, maar bovenal is de uitstekende kwaliteit van authentieke Griekse olijfolie ongeëvenaard en wereldwijd bekend. Een belangrijk aspect hierin is het proces van koude persing, welke niet alleen de zuiverheid van Griekse olijfolie waarborgt, maar tevens van grote invloed is op de unieke smaak en hoge voedingswaarde van het eindproduct.
Een benaming waarmee koudgeperste olijfolie vaak wordt aangeduid is ‘extra virgin’ of ‘extra vierge’, wat letterlijk vertaald ‘extra maagdelijk’ betekend. Hiermee wordt aangegeven dat een olijfolie onbehandeld en dus niet verwarmd is. De reden dat dit zo expliciet benoemd wordt heeft te maken met de invloed van warmte op de voedingswaarde van olijfolie. Zodra olijfolie wordt verwarmd boven de 40ºC worden aanwezige enzymen inactief en treed er een verlies aan voedingsstoffen op. Voor het verkrijgen van een olijfolie met een hoge voedingswaarde is het dan ook van essentieel belang dat de olijven een koude persing ondergaan.
Puur Mieke Griekse Olijfolie Extra Vierge draagt zijn naam met veel trots, want naast de koude persing is ook het PGI Keurmerk iets dat veel zegt over de uitzonderlijke kwaliteit van onze olijfolie. PGI staat voor Protected Geographical Indication en wordt in Nederland ook wel Beschermde Geografische Aanduiding (BGA) genoemd. Dit keurmerk is onderdeel van een Europese verordening, bedoeld om streekproducten te beschermen tegen vervalsing. Zo weet je dus zeker dat de herkomst van onze olijfolie Grieks is en daadwerkelijk lokaal en op een unieke locatie wordt geproduceerd.
De kleine maar sappige Koroneiki olijven worden op biologische wijze geteeld, geoogst, en geperst in Chania, een pittoresk stadje dat zich op het Griekse eiland Kreta bevind. Koroneiki olijven zijn een zeer sterk ras dat weinig onderhoud vergt, en worden wereldwijd gezien als het meest geschikte olijven ras voor het maken van olijfolie van superieure kwaliteit. De Koroneiki-olijf wordt niet voor niets ‘Koning van de olijven’ genoemd, want olijfolie gemaakt van dit olijven ras bezit een aantal koninklijke eigenschappen die hem onderscheiden van een doorsnee olijfolie. Puur Mieke Griekse Olijfolie Extra Vierge is prachtig goudgroen van kleur, heeft een uitgebalanceerd bitterzoet smaakprofiel, een fruitige geur en een robuuste, licht peperige afdronk, en maken hem tot een waar genot voor je zintuigen.
Olijfolie donker, koel en droog bewaren.
100% koudgeperste Koroneiki olijven
Energie | 3389kj/ 824 kcal |
Vetten | 91,6g |
- waarvan verzadigde vetten | 14,2g |
Koolhydraten | 0g |
- waarvan suikers | 0g |
Vezels | 0g |
Eiwitten | 0g |
Zout | 0g |
Griekenland
500ml
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.