Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Glutenvrije havermout, ideaal voor mensen met coeliakie of een glutenintolerantie. Biologisch en duurzaam geproduceerd. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Deze glutenvrije oergraan is vezelrijk en een bron van eiwit. De hele graankorrel wordt in z'n geheel geplet. Deze havermout is dus volkoren. De havermout wordt duurzaam verbouwd in Finland door een bedrijf dat voldoet aan de strenge eisen met betrekking tot glutencontaminatie.
Een lekkere toevoeging in plantaardige yoghurt, granola of bijvoorbeeld zelfgemaakte crackers. Wanneer je de havermout fijnmaalt is het ook goed te gebruiken als vervanger van meel of bloem.
Tip: maak een klassieke havermout over overnight oats: terrasana raad 5-10 minuten aan voor een klassieke havermout, maar eigenlijk hangt de kooktijd van je eigen smaak af. 2 of 15 minuten koken kan ook prima. Als je overnight oats maakt, hoef je de havermout alleen maar een nachtje te laten weken in plantaardige melk of water.
Bewaar na openen luchtdicht op een droge, donkere plek op kamertemperatuur (max 20 °C).
HAVERmout* glutenvrij (Finland)
* = van biologische landbouw
Energie |
1533 kJ / 364 kcal |
Vet |
6,9 g |
- waarvan verzadigd |
1,2 g |
Koolhydraten |
56 g |
- waarvan suikers |
1,3 g |
Vezels |
11 g |
Eiwitten |
14 g |
Zout |
0,1 g |
450g
Finland