Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Een vet met een zeer hoge verbrandingstemperatuur dat bij uitstek geschikt is voor veilig bakken, braden en frituren. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Ghee, een hele zuivere vorm van geklaarde boter, wint de laatste tijd sterk aan populariteit. Het is net als kokosolie een veelzijdig toepasbaar natuurlijk (bak)vet en vind zijn oorsprong in de Indiase Ayurveda.
Ghee bevat de vitamines A, D3 en E.
Boter en de meeste oliën kunnen snel verbranden tijdens het bakken. Niet gezond. Ghee heeft een verbrandingspunt van maar liefst 250°C. Vet hoog dus. Veel gezonder.
Ghee heeft een rijke noot-achtige smaak. Het is te gebruiken in de plaats van olie. Je kan er eigenlijk alles in bakken: een ei, pannenkoeken, groente of een stuk vlees.
Ghee wordt gemaakt van geklaarde boter dat net zo lang op een klein pitje verhit is totdat alle vocht verdampt is en het een typisch nootachtige smaak krijgt. Een van de belangrijkste kenmerken van ghee is dat het op zeer hoge temperatuur verhit kan worden zonder dat er schadelijke stoffen vrijkomen.
Ghee wordt veel gebruikt in de Indiase Ayurveda keuken, met name voor het frituren en braden van gerechten. In tegenstelling tot de traditionele ghee uit India, die vaak een bittere nasmaak heeft, is de ghee van Ghee Easy heerlijk neutraal met een milde butterscotch of nootachtige smaak.
Ben je lactose intolerant of heb je een koemelkallergie dan kun je Ghee gewoon gebruiken. Mocht je het interessant vinden kun je hierover de verschillende labtesten inzien:
- Lab test Caseïne (dierlijk eiwit dat in melk voorkomt)
Het rookpunt van ghee ligt bij ca 250 C.
Ghee wordt ook als basis gebruikt voor veel Ayurvedische medicijnen.
Ghee Easy is verkrijgbaar in de smaken Natural en Rozemarijn.
Ghee is eigenlijk 1000 jaar houdbaar. Zo is het verhaal en buiten de koeling! Maar er wordt gewerkt met een THT van twee jaar (ook na openen). Het enige wat belangrijk is: donker bewaren.
Je kunt Ghee Easy gebruiken om mee te bakken, braden en frituren. Daarnaast is het ook zeer geschikt als smeersel.
Bewaren op een donkere plek met dichte deksel (hoeft niet in koeling!).
Botervet*.
* Van biologische herkomst.
Energie |
3681 kJ / 895 kcal |
Vet |
99,8 g |
- waarvan verzadigd |
62,5% |
Koolhydraten |
0 g |
- waarvan suikers |
0 g |
Vezels |
0 g |
Eiwitten |
0 g |
Zout |
0 g |
850g (29,9 oz).
Nederland.
Ghee Easy B.V., Wognumerstraat 97, 1023 CD Amsterdam.