Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Biologische Edelgistvlokken hebben een noot-kaas achtige smaak en rijk aan B-vitaminen. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Biologische Edelgistvlokken worden gemaakt van een schimmel/gist genaamd Saccharomyces Cerevisiae. Deze schimmel/gist wordt ook veel gebruikt in bier, wijn en brood. Wanneer de gist in deze producten zit is deze nog actief, maar Edelgist wordt gekweekt, geoogst, gewassen en uiteindelijk gedroogd om hem op die manier te deactiveren. Het deactiveren betekent onder andere dat de gist zijn rijzende eigenschappen verliest. Edelgist is dus een gedeactiveerd inactieve gist. En daardoor te gebruiken in een gistvrij dieet.
Biologische Edelgistvlokken hebben een lekkere kaas-nootachtige smaak en zijn daarmee een ideaal vegan alternatief voor kaas. Je kan ze over de pasta uitstrooien maar ook in salades komt het goed tot zijn recht. Een lekker recept om de Edelgistvlokken nog beter tot zijn recht te laten komen is het volgende recept van āVegan Parmazaanse kaasā. Doe 2 eetlepels edelgistvlokken met 100 g cashewnoten, een snufje zout en knoflookpoeder in een keukenmachine en meng deze totdat er een poederige substantie ontstaat.
Edelgistvlokken zijn erg rijk aan vezels en eiwitten. Het ondersteunt daarmee een gezonde darmwerking* en herstel na fysieke inspanning.*
Edelgistvlokken zijn een bron van B Vitamines, voornamelijk vitamine B11, B5, B2 en B3 komen rijkelijk voor.
Vitamine B11 is belangrijk voor zwangere vrouwen het draagt bij aan de groei van de placenta en het ongeboren kind*, ondersteunt het concentratievermogen*, de leerprestaties en het geheugen* en ondersteunt de aanmaak van rode en witte bloedcellen.*
Vitamine B5 ondersteunt de gezondheid van huid, haar, nagels, botten en tanden* en is nodig voor een stabiele energievoorraad.*
Vitamine B2 ondersteunt een gezonde huid* en een goed transport van ijzer.*
Vitamine B3 ondersteunt de gezondheid van ons zenuwstelsel.*
*Geoorloofde EFSA claims.
Edelgistvlokken zo min mogelijk verhitten. Geeft een hartige smaak aan pasta, gegrilde groenten en salades ook als vervanger van kaas. Ook lekker in muesli, smoothie of juices.
Afgesloten en droog bewaren.
100 % Edelgistvlokken Biologisch.
Energie | 1474 kJ / 352 kcal |
Vetten | 7 g |
- waarvan verzadigd | 1,2 g |
Koolhydraten | 25,3 g |
- waarvan suikers | 12,8 g |
Vezels | 31 g |
Eiwitten | 31,9 g |
Zout | 0,2 g |
Vitamine B1 | 1 mg | 91%* |
Vitamine B2 | 3 mg | 214%* |
Vitamine B3 | 28 mg | 175%* |
Vitamine B5 | 12 mg | 200%* |
Vitamine B6 | 1 mg | 71%* |
Biotine (B8, H, B7) | 26 Āµg | 52%* |
Foliumzuur | 1460 Āµg | 730%* |
Ā
* % RI: Referentie-inname van een gemiddelde volwassene (8400 kJ/2000 kcal)
60 gram (2,11 oz).
Mattisson Healthcare BV, Middenweg 16, 3401 MB IJsselstein, Nederland.