Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Biologische Quinoa vlokken van de Meesters van de Halm Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Quinoa (Chenopodium quinoa Willd.), is een van oorsprong Zuid-Amerikaanse plant. De zaden van de Quinoa plant kunnen als graan worden gebruikt, hoewel het geen echt graan is. Bij de Inca's had de plant een religieuze status. Het werd ‘moeder-graan’ genoemd en elk jaar plantte het stamhoofd met een gouden spade het eerste quinoa-plantje. Wij hebben de Quinoa zaadjes platgewalst om en Quinoa vlokken van te maken. Een zeer veelzijdig product!
Koel en door bewaren.
Al bij de Inca's werden de gehele quinoa zaden gekookt in water zoals ook bij rijst gebeurt. De korrels nemen veel water op en dit resulteert dan ook in een gerecht vergelijkbaar met risotto en rijst. Onze Quinoa vlokken kun je als ontbijt in je melk of door je yoghurt mixen. Quinoa vlokken is een glutenvrij alternatief voor havermout. Je kunt de Quinoa vlokken natuurlijk ook zelf koken om er pap van te maken. En je kunt er bijvoorbeeld vlees, vis en groente mee paneren (glutenvrij).
Breng 200ml water of (plantaardige) melk aan de kook, voeg 40g quinoavlokken toe en kook dit al roerend 2-3 minten. Voeg eventueel je favortiete fruit toe.
Quinoa*.
*= van biologische herkomst
Kan sporen van soja en noten bevatten.
Energie | 1645 kJ / 392,8 kcal |
Vetten | 6,9 g |
- waarvan verzadigd | 1,2 g |
Koolhydraten | 63,9 g |
- waarvan suikers | 1,5 g |
Vezels | 3,5 g |
Eiwitten | 16,2 g |
Zout | 0,05g |
500 gram (17,6 oz).
Graanpletterij De Halm, Postbus 3, 5473 ZG Heeswijk-Dinther, Nederland.