Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
Fruit en chocolade, een heerlijke combi toch? In deze allergeenvrije reep met 60% cacao vind je zoete stukjes framboos die deze reep tot een ware traktatie maken. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Genieten van een bijzondere chocoladereep, geheel allergenenvrij, maar met de volle smaak van Belgische chocolade. Dat kan met onze Chocoladereep Framboos, met zoete stukjes gevriesdroogde framboos.
De reep van 44g is gezoet met kokosbloesemsuiker, biologisch én geheel vrij van melk, soja, noten, pinda's, eieren, gluten, lactose en geraffineerde suikers.
Wist je dat? Kokosbloesemsuiker heeft een lage glycemische index waardoor deze chocolade ook geschikt is voor mensen met een gevoelige bloedsuikerspiegel.
De chocoladereep is geheel vrij is van allergenen en daarmee ook geschikt voor mensen met een notenallergie.
Verpakt in een geheel composteerbare verpakking.
Ook verkrijgbaar in de smaken:
Onze chocolatier maakt gebruik van hoogwaardige cacaobonen uit de Dominicaanse republiek, een land dat bekend staat om zijn kwalitatieve cacaoproductie. De cacaobonen worden op biologische wijze geteeld door lokale boeren.
De jonge cacaobomen groeien in tropische temperaturen en beginnen na vijf jaar vruchten te dragen. De vruchten, die direct op de stam of dikke takken groeien, worden eenmaal per jaar geoogst.
De cacaobonen worden uit de vruchten gehaald en ondergaan een fermentatieproces van 5 tot 7 dagen onder bananenbladeren. Na de fermentatie worden de bonen ongeveer 6 dagen in de zon gedroogd om de fermentatie te stoppen en de bonen te bewaren.
Na droging worden de bonen geroosterd om de typische chocoladesmaak en kleur te verkrijgen. Het roosteren maakt het ook makkelijker om de bonen te pellen. De geroosterde bonen worden grof gemalen en verwerkt tot vloeibare cacaomassa, die vervolgens verder kan worden verwerkt tot cacaopoeder en cacaoboter.
De cacaomassa en cacaoboter worden in blokken van 30 kilo naar de chocolatier gebracht. Hier worden ze in kleinere stukken gesneden, gewogen en gesmolten voor verdere verwerking. De vloeibare chocolade wordt continu getempereerd, waarbij de temperatuur varieert tussen 30°C en 45°C. Bij 30°C wordt de chocolade in mallen gegoten en gevormd tot repen.
De chocoladerepen worden verpakt in een biologisch afbreekbare folie. Onze chocolatier zorgt ervoor dat elke stap in het productieproces zorgvuldig wordt uitgevoerd om de beste kwaliteit en smaak te garanderen, terwijl er ook aandacht is voor duurzaamheid en eerlijke handel.
Donker, koel en droog bewaren.
60% cacao* (cacaomassa* en cacaoboter*), kokosbloesemsuiker*, gevriesdroogde framboos crunch*
*= van biologische oorsprong
Energie |
2097 kJ / 504 kcal |
Vet |
30 g |
- waarvan verzadigd |
18 g |
Koolhydraten |
46 g |
- waarvan suikers |
36 g |
Vezels |
12 g |
Eiwitten |
7 g |
Zout |
<0,5 g |
44gr
België en cacao uit Zuid Amerika