Do you have a question about this product?
Our employee is happy to help you find the right product
De blauwe druivenschil geeft de Blue Thompson rozijnen een heerlijke frisse zoetzure smaak. Lees meer.
Our employee is happy to help you find the right product
Heerlijke Blue Thompson rozijnen. De Blue Thompson rozijnen zijn afkomstig van de druivelaar (Vitis vinifera). Dit is een wijnstok die zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten en het Middenlandse Zeegebied. Typerend voor deze druif is de donkere kleur, Blue Thompson rozijnen worden namelijk gemaakt van de blauwe druif. De blauwe druiven worden nadat ze rijp zijn 2 á 3 weken rustig zongedroogd, zonder enige toevoegingen, waardoor je de lekkerste en meest pure smaak krijgt. De blauwe druivenschil geeft de Blue Thompson rozijnen een frisse zoetzure smaak. Daarom mogen deze lekkere biologische Blue Thompson rozijnen niet ontbreken in onze eigen pure lijn.
Onze premium kwaliteit en biologische Blue Thompson rozijnen zijn vetvrij (0,8g / 100g) een bron van vezels (4,5g / 100g) en vrij van sulfiet (zwavel). Zo kan je direct genieten van de lekkerste rozijnen als tussendoortje of door je recepten en baksels.
Onze rozijnen zijn ook verkrijgbaar in de variant:
Blue Thompson rozijnen worden gemaakt van de blauwe druif. De blauwe druif geeft gedroogd een frisse zoetzure smaak. Sultana rozijnen worden gemaakt van de witte druif, deze heeft een iets minder zoete smaak maar is ook erg lekker.
Rozijnen en krenten zijn beide gedroogde druiven. Het grote verschil tussen de twee is dat er verschillende druiven soorten gebruikt wordt.
Het grote verschil voor het oog tussen gezwavelde en ongezwavelde rozijnen zit in de kleur. Iedereen kent de échte witte(gele) rozijnen en bruine rozijnen. Als je gezwavelde rozijnen tegenkomt wil dat zeggen dat men zwaveldoixide (sulfiet) toegevoegd heeft aan de rozijnen. Door zwaveldoixide toe te voegen stop het verkleuringsproces van de druif.
Ongezwavelde rozijnen, de naam zegt het al, zijn rozijnen die ongezwaveld zijn. Dat wil zeggen dat er bij deze rozijnen géén zwaveldioxide (sulfiet) gebruikt is voor kleurbehoud en conservering. De ongezwavelde rozijnen zijn daarom donkerbruin van kleur, maar wel een stuk lekkerder dan de, met sulfiet, behandelde rozijnen.
Als je overgevoelig bent voor sulfiet dan kan je het beste ongezwavelde rozijnen kiezen.
Onze noten, zaden en zuidvruchten worden met extra zorg en aandacht ingepakt. De productie van onze blue thompson rozijnen wordt uitbesteed aan een zorginstelling waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder begeleiding de zakjes vullen en stickeren.
De lekkere Blue Thompson rozijnen kan je direct uit het zakje eten, lekker als tussendoortje.
Wil je de dag graag extra goed starten? Dan kan je ook een klein handje rozijnen toevoegen aan je muesli of havermout(pap). Liever je dag starten met een kommetje (plantaardige) yoghurt of kwark? Ook met yoghurt en kwark combineren de rozijnen perfect.
Uiteraard kan je ook je eigen notenmixen maken. Maak bijvoorbeeld een heerlijke mix van verschillende noten zoals walnoten, amandelen, cashewnoten en hazelnoten. Eventueel kan je er ook nog diverse zaden en pitten aan toe voegen zoals zonnebloempitten en pompoenpitten.
Ben jij een echte thuisbakker? Dan is het ook heel lekker om een aantal rozijnen toe te voegen aan je te bakken taarten (zoals appeltaart) of appelflappen.
Je kan met de Sultana rozijnen ook heerlijk rozijnenbrood maken.
Koel, droog en afgesloten bewaren.
>99,5% biologische Blue Thompson rozijnen, <0,5% biologische zonnebloemolie.
Geproduceerd in een omgeving waar ook pinda’s, noten, gluten en sesam worden verwerkt.
Energie | 1387 kJ / 331 kcal |
Vetten | 0,8 g |
- waarvan verzadigd | 0,1 g |
Koolhydraten | 74,4 g |
- waarvan suikers | 64,9 g |
Vezels | 4,5 g |
Eiwitten | 3,3 |
Zout | 0,07 g |
400 gram (14 oz).
Turkije.
Puur Mieke, Schutboom 2b, 5427 CG, Boekel, Nederland.