Zomerse Pompoensalade met avocado
Met warm weer vind ik het altijd heerlijk om een frisse salade te eten. Deze kleurrijke schaal zit bomvol groente en smaak. Het rookzout en een lekkere olijfolie geven het nog een extra touch.
Heerlijk recept voor bij de bbq of als lunch bij het zwembad :)
(bijgerecht voor 3 – 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 1 middelgrote pompoen
- sap en geraspte schil van 1 citroen
- 2 el olijfolie
- peper en zout
- 200 g gemengde sla
- 100 g waterkers
- 1 grote of 2 kleinere avocado’s
- 200 g kerstomaatjes
- lekkere olijfolie naar smaak
- gerookt zout naar smaak
Bereiding
Snijd de pompoen in blokjes en doe ze in een ruime ovenschaal of verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi ze met zout en peper naar smaak.
Verdeel de helft van het citroensap en de citroenrasp over de pompoenblokjes.
Schep alles goed om en zet de pompoenblokjes dan iets boven het midden in de oven.Stel de oven in op 200°C en bak de pompoenblokjes 20 tot 30 minuten, tot ze zacht zijn en aan de randjes bruin beginnen te kleuren.
Schep de pompoen in een kleinere schaal en verdeel er de rest van het citroensap en de citroenrasp over. Meng alles goed door elkaar en laat afkoelen en marineren.
Doe dan de sla en de waterkers in een grote schaal. Snijd de avocado in blokjes en halveer de kerstomaatjes.
Verdeel de avocado, de kerstomaatjes en de pompoenblokjes over de sla, strooi er rookzout naar smaak over en besprenkel de salade tenslotte met olijfolie naar smaak.
Smakelijk!