Zoete aardappelsalade met gemarineerde kippendij
Ontdek een heerlijke combinatie van smaken in dit recept: malse kipdij gemarineerd in Puur Mieke coconut aminos, gecombineerd met zachte zoete aardappelblokjes en kleurrijke kerstomaatjes. Geraspte winterpeen voegt een knapperige textuur toe, terwijl de romige dressing van mayonaise, coconut aminos en rauwe honing alles samenbindt. Geserveerd op een bedje van frisse sla, is deze bowl een smaakvolle en kleurrijke traktatie.
Wat heb je nodig:
- 200 g kipdij, in blokjes
- 2 el Puur Mieke coconut aminos
- 250 g zoete aardappel, schoongemaakt
- 1 el Puur Mieke kokosolie
- 200 g kerstomaatjes, verschillende kleuren
- 1 winterpeen, geraspt
- 2 stuks little gem of 200 g romaine sla
- 2 bosui, in ringetjes
- 25 g pecan noten
Dressing:
- 2 el mayonaise
- 1 el Puur Mieke coconut aminos
- 1 tl Puur Mieke rauwe honing
[products=blog_coconutaminos250ml]
[products=blog_kokosolie500ml]
[products=blog_rauwehoning250ml]
Bereiding:
Snijd de kipdij in blokjes en meng ze met 2 el coconut aminos. Laat dit even staan.
Snijd de zoete aardappel in blokjes. Doe in een steelpannetje en voeg water toe. Kook de zoete aardappel gaar in ongeveer 15 minuten. Een vork moet er gemakkelijk ingeprikt kunnen worden. Giet af.
Verhit een koekenpan met wat kokosolie en bak ondertussen de kipdij gaar en goudbruin.
Neem twee bowls en verdeel de sla hierover. Top dit met de zoete aardappel, de kipdij, de geraspte wortel en kerstomaatjes.
Verdeel hierover de bosui, pecannoten,
Maak de dressing door de mayonaise te mengen met de coconut aminos en de honing.
Drizzle over de bowl en serveer.