Zoete aardappelfriet met frisse citroendip
Deze keer een makkelijk recept voor heerlijke frietjes van zoete aardappel. Je geeft de friet een smakelijk en krokant jasje met de Indiaase Tandoorikruiden en Maispaneermeel (gistvrij).
Tip: Dit gerecht kun je ook super eenvoudig bereiden in de Montana Airfryer.
Bijgerecht voor 3-4 personen
Wat heb je nodig:
- 500 g zoete aardappel
- 45 g paneermeel van mais
- 4 tl Tandoori kruiden
- 30 ml olijfolie
Voor de citroendip:
- 150 g plantaardige yoghurt
- ¼ citroen
Bereiding
Was de zoete aardappels, snijd ze in grove frites en doe ze in een grote kom. Meng in een andere kom het maispaneermeel, de tandoori kruiden en olijfolie.Â
Giet het mengsel bij de zoete aardappelfrites en schud alles goed om, zodat alle frites bedekt zijn.
Verdeel de frites over een met bakpapier beklede bakplaat, schuif deze iets boven het midden in de oven, stel de oven in op 220ËšC en rooster de frites in 20 tot 25 minuten goudbruin en knapperig. Schep ze tijdens het roosteren af en toe om.
Tip: Dit gerecht kun je ook handig bereiden in de Montana Airfryer.
Rasp voor de citroendip wat citroenschil en meng dit door de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met een snufje zout.
Smakelijk!