Voorjaarsquiche met asperges, radijs, doperwten
Deze voorjaarsquiche met asperges, radijs en doperwten is een heerlijk bijgerecht boordevol frisse smaken. Met een krokante bodem van amandelmeel en een romige vulling van eieren, kruiden en kokosmelk zet je in 45 minuten een kleurrijk en smaakvol gerecht op tafel. Perfect voor een lente- of paasbrunch.
Wat heb je nodig:
- 260 gr amandelmeel
- 5 el Griekse olijfolie extra virgin
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout
- 3 el water, kamertemperatuur
Vulling:
- 6 eieren
- Zout en peper
- 2 takjes verse dille
- 2 takjes verse peterselie
- 100 ml kokosmelk
- 100 gr aspergetips
- 75 gr radijs, in dunne plakjes
- 100 gr doperwten
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Vet een quichevorm goed in met wat olie.
Neem een kom en meng hierin het amandelmeel met de Griekse olijfolie, knoflookpoeder, zout en water. Roer dit tot een samenhangend geheel.
Stort het in de quichevorm en gebruik je handen om het te verdelen over de bodem en zijkanten van de quichevorm.
Druk dit goed aan met bijvoorbeeld de achterkant van een glas.
Zet de bodem voor 15 minuten in de oven om voor te bakken tot lichtbruin.
Maak de vulling door de eieren in een kom los te kloppen met zout en peper. Snij de dille en peterselie fijn en meng dit samen met de kokosmelk door de eieren heen.
Zodra de bodem gebakken is giet je het eiermengsel hierop.
Verdeel nu de doperwten, aspergetips en de plakjes radijs over de vulling heen.
Zet terug in de oven en bak in ongeveer 30 minuten tot de quiche gaar is en goudbruin.
Tijd
4 personen | bijgerecht | 45 minuten