Vegan Chocoladetaart met Dadels en Pecannoten
(recept voor ongeveer 10 personen, taartvorm 20cm doorsnede)
Wat heb je nodig?
Romige chocolade laag
- 200 gram ongebrande cashewnoten
- 40 gram ongebrande pecannoten
- 50 gram raw cacao
- 70 gram medjoul dadels
- 1 reepje Lovechock vegan M♥lk Coconut Nibs
- 30 gram kokosolie
- 150 ml water
- 2 theelepel vanille extractÂ
- 1,5 theelepel kaneel
Bodem
Taartvorm met uitneembare bodem (doorsnee 20 cm) en een keukenmachine.
Bereiding:
Week de cashewnoten eerst 8 uur in een kom met water.
Ontpit de medjoul dadels. Doe de amandelen, medjoul dadels, kokosolie en zout samen in een keukenmachine en maal een paar minuten goed fijn.
Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm. Begin in het midden en werk zo naar de zijkanten en duw alles stevig aan met je handen of een spatel. Zet de taartvorm daarna een kwartier in de koelkast.
Maak de chocolade laag:
Giet de cashewnoten af in een vergiet en doe ze in de keukenmachine. Voeg de raw cacao, medjoul dadels, Lovechock chocolade, kokosolie, water, vanille extract, kaneel en zout toe en maal tot een romig en glad geheel. Dit duurt ongeveer 7-10 minuten.
Verdeel de chocolade laag over de bodem van de taart en strijk mooi glad met een spatel.
Versier de taart met pecannoten en zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om hard te worden.
Smakelijk!
Dit heerlijke recept is gemaakt door Dali van zonderzooiÂ