Stoofpeertjes met Cranberrysaus (optie Slowcooker)
Een klassiek recept, maar dan zonder alcohol of geraffineerde suiker. Heerlijke warme peertjes met winterse smaken, genieten!
Dit stoofpeertjes recept kun je zowel maken in een stoofpan als een slowcooker, beide opties staan hieronder uitgeschreven. Ook zijn de koekkruiden een optie, maar dit geeft het gerecht wel die extra winterse warme smaak :)
(voor 4 tot 6 personen)
Wat heb je nodig?
- 1 kg stoofpeertjes
- 150 g verse cranberries
- 200 ml water
- 50 ml diksap appel
- optioneel: 2 tl koekkruiden
- optioneel: arrowroot
Bereiding in een stoofpan:
Schil alle peertjes maar laat het steeltje zitten. Doe de stoofpeertjes samen met de cranberries, het water, het appeldiksap (en eventueel de koekkruiden) in een pannetje.
Breng het vocht aan de kook en laat de peertjes 40 minuten op laag vuur koken met het deksel op de pan. Laat de peertjes daarna nog 20 minuten op laag vuur koken zonder deksel, zodat het vocht deels verdampt.
Haal de peertjes uit de pan en zet ze even apart. Pureer de cranberries met de rest van het vocht zodat een gladde saus ontstaat. Vind je saus te dun? Maak hem dan iets dikker met wat arrowroot.
Serveer de peertjes in een schaal of kleine schaaltjes, met de saus erbij. De peertjes zijn zowel warm als op kamertemperatuur lekker.
Bereiding in een slowcooker:
Schil alle peertjes maar laat het steeltje zitten. Doe de stoofpeertjes samen met de cranberries, het water, het appeldiksap (en eventueel de koekkruiden) in de slowcooker.
Zet de peertjes rechtop in de pan en zet de slowcooker 4 uur op hoog.
Haal de peertjes uit de slowcooker en zet ze even apart. Pureer de cranberries met de rest van het vocht zodat een gladde saus ontstaat. Vind je saus te dun? Maak hem dan iets dikker met wat arrowroot.
Serveer de peertjes in een schaal of kleine schaaltjes, met de saus erbij. De peertjes zijn zowel warm als op kamertemperatuur lekker.
Smakelijk!