Spread van abrikoos, pitten en zaden en verse kruiden
Deze zoete en kruidige spread is heerlijk op een cracker als lunch of als smaakmaker bij een bbq. De verassende mix van zoet, kruidig en nootachtig maakt dit tot een soort luxe pesto die je blijft eten :)
Wat heb je nodig?
- 15 g zonnebloempitten
- 15 g pompoenpitten
- 10 g sesamzaad
- 2 g venkelzaad
- 4 gedroogde en ongezwavelde abrikozen
- 1 teen knoflook of zwarte knoflook
- 15 g verse (of gedroogde) peterselie
- 15 g verse (of gedroogde) koriander
- 10 g verse (of gedroogde) munt
- ½ citroen, sap en rasp
- 8 el olijfolie
- zout
Bereiding:
Rooster de zonnebloempitten, de pompoenpitten, het sesamzaad en het venkelzaad in een droge koekenpan tot de pitten een kleurtje krijgen.
Snijd de abrikozen in stukjes en de knoflook en kruiden fijn.
Doe de geroosterde pitten en zaden, de abrikozen, de knoflook en de kruiden in de kom van een keukenmachine. Voeg de geraspte citroenschil en het citroensap en de olijfolie toe.
Meng alles kort tot een grove spread.
Voeg zout en eventueel extra citroensap naar smaak toe.
Deze zoete en kruidige spread is heerlijk op een cracker als lunch of als smaakmaker bij een bbq. De verassende mix van zoet, kruidig en nootachtig maakt dit tot een soort luxe pesto die je blijft eten :)
Ook erg lekker om met deze spread te maken:Â Gevulde Groente Rolletjes. Gril hiervoor plakken aubergine of courgette op de barbecue of oven. Als ze wat zachter zijn geworden besmeer je ze met een goede laag van de kruidenspread en knoop je ze dicht met een stengeltje bieslook.
Smakelijk!Â