Sperziebonen-tomatensalade met avocado en tahindressing
Zomer op je bord, heerlijke zoete tomaten, knapperige boontjes en een lekkere dressing van tahin, honing en citroensap.
Een andere smaakmaker in dit recept zijn kappertjes. In ons assortiment hebben we de heerlijke kappertjes van Terrasana. Deze biologische kappertjes zijn extra groot en ingelegd in extra vierge olijfolie in plaats van zout water, zoals vaak wordt gedaan. En dat verschil proef je zeker.
(salade voor 4 personen)
Wat heb je nodig?
- rode ui, in halve ringen
- 2 el appelciderazijn
- 250 g sperziebonen, puntjes afgehaald
- 4 el olijfolie
- 2 tl tahin
- 1 tl honing
- citroensap
- zout
- 250 g tomaat
- 1 avocado
- 15 g kappertjes
- peper
- 20 g pompoenpitten
- klein handje peterselie, gehakt
Bereiding:
Pel de halve rode ui en snijd hem in halve ringen. Doe de halve uiringen met de appelciderazijn in een kommetje en laat ze 15 minuten staan.
Haal de puntjes van de sperziebonen, breng ze met een klein laagje water aan de kook en laat ze 5 minuten zachtjes koken. Giet af en spoel ze af met koud water. Laat de sperziebonen wat afkoelen.
Snijd de tomaten in partjes en de avocado in blokjes.
Mix voor de dressing de olijfolie met de tahin, honing, citroensap en zout naar smaak.
Doe de sperziebonen, de uiringen, de tomatenpartjes, de kappertjes en de avocado in een ruime schaal. Voeg de dressing toe, maal eventueel naar smaak peper over de salade en schep alles voorzichtig om tot de dressing goed verdeeld is.
Strooi als laatste de pompoenpitten en de peterselie over de salade.
Smakelijk eten.