Sla Taco's met Zalm en Avocado
Wat heb je nodig?
- 100 g gerookte zalm, in plakjes
- 4 sla-blaadjes
- 1 el MCT Olie
- 1 el mayonaise
- 1 avocado, in blokjes
- 1 ei, gekookt
- ½ komkommer
- 2 el dille
- 2 tl citroensap
- zout en peper
Bereiding:
Schik de slabladeren op twee borden en bestrijk de sla dun met de mayonaise. Breng op smaak met een beetje zout en peper en bestrooi met wat dille. Snijd de komkommer met een kaasschaaf in dunne plakjes en schik deze bovenop de mayonaise.
Doe de avocadoblokjes in een kom. Voeg de MCT Olie, de helft van het citroensap en de dille toe (houd een beetje achter voor de garnering). Breng op smaak met zout en peper en meng de ingrediënten voorzichtig, zodat de avocadoblokjes heel blijven.Â
Verdeel het avocadomengsel over de komkommer. Snijd de zalm in reepjes en schik ze bovenop. Besprenkel licht met de rest van het citroensap. Snijd de eieren in vieren en schik ze bovenop de taco’s.
Garneer met de rest van de dille en een snuf peper.
Smakelijk!