Salade met asperges, aardbeien en balsamico dressing
Aardbeien en asperges zijn weer volop te verkrijgen, de hoogste tijd voor een lekker recept met deze 2 toppers.
In deze heerlijke salade proef je echt het voorjaar, de frisse en rijke smaak van aardbeien en balsamico. Maar ook de bekende smaakcombinatie van asperges met krieltjes en peterselie. Echt het proberen waard :)
(voor 3 tot 4 personen)
Wat heb je nodig?
- 500 g asperges, ongeschild
- 400 g krielaardappeltjes, ongeschild
- 150 g gemengde sla
- 150 g aardbeien
- 15 g peterselie
- 15 g munt
- 100 g olijfolie
- 5 g balsamico
- zout en peper
Bereiding:
Schil de asperges en kook ze in een laagje water in 10 tot 15 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze in een vergiet uitlekken. Snijd de asperges elk in drie of vier stukken.
Was en schil de aardappeltjes naar wens en kook ze in een laagje water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappeltjes af, zet de pan nog even terug op het vuur en schud de aardappels om zodat het laatste vocht verdampt.
Was de sla en slinger hem droog. Snijd de aardbeien in plakjes.
Pureer de peterselie en de munt met de balsamico en de olie. Breng de kruidenolie op smaak met wat zout.
Leg de sla in een mooie schaal en verdeel de aspergestukjes, krielaardappeltjes en aardbeienplakjes over de salade.
Verdeel de kruidenolie over de salade en maal er tenslotte wat verse peper over.
Smakelijk!